Field harrier - descriere, habitat, fapte interesante

Harrierul comun este o pasăre care aparține păsărilor ruinare ale speciei de șoim. Activitatea activă este în principal în timpul zilei. Harrier diferă de congeneri, mai întâi de toate, de forma corpului și de colorarea destul de plăcută a penajului. Această specie de pasăre este protejată și considerată rară.

Apariția lunii

Există diferențe externe între bărbați și femei, iar femela este adesea mult mai mare, ajungând la o greutate de 600 de grame, are o înălțime de aproximativ 60 cm, la rândul său bărbatul seamănă cu un porumbel de dimensiuni mari (aproximativ 400 de grame). Penajul păsărilor are o culoare gri sau albă, zona coapsei și capul sunt ușoare. Femelele au o culoare mai maro, penele de coada sunt albe. Aripile sunt decorate cu trei dungi întunecate. Pentru toate păsările, culoarea gri a ciocului și culoarea galbenă a ghearelor și labelor sunt comune.

Corpul reprezentanților acestei specii de pene este subțire, aripile sunt lungi și lungi. Culoarea ochilor are o nuanță de la galben la maro, acestea sunt situate aproape de cioc.

habitat

Harul de câmp trăiește pe teritoriul întregii emisfere nordice, populând atât zonele tundre pădure, cât și stepa. În America și Eurasia sunt prezente aproape peste tot. Cuiburile sunt situate în principal în spații deschise: în terenul de stepă sau în pădure-stepă, în tundră.

Pentru locuire, harierul alege locurile în care este tăiată pădurea, există locuri mlaștinoase, pajiști și marginile pădurilor inundate cu apă. Hrănirea va fi cu siguranță localizată acolo unde vor fi înălțimi de iarbă (de exemplu, urzică) sau tufișuri. Cârmă de câmp preferă să se ascundă de ochii omului, poate trăi în munți, dar nu sub nivelul de 3 mii de metri.

Nutriție și stil de viață

Pentru hrănirea câmpului comun al harrierului se folosesc de obicei rozătoare mici, șopârle mici, broaște, larve de insecte și viermi. În plus, prădătorul poate ataca cuiburile altor oameni prin mâncarea puilor. După ce a prins prada, harrierul se joacă în mod caracteristic cu ea: se aruncă în aer, o prinde din nou, repetă-o de mai multe ori și îl însoțește cu un sunet specific de strigăte. În plus, această pasăre poate face un țipăt.

Flying squat la moarte, la altitudine mică. În timpul zborului, pasărea încearcă să găsească victima, o caută, o prinde și o prinde cu gheare ascuțite. Pradă prăznuită este înghițită rapid și complet.

Adesea hărțuitor la vânătoare în timpul zilei sau după amurg. În afară de mâncarea obișnuită, pasărea nu este aversă să mănânce carouri. În decursul unei luni, un hărțitor mediu are nevoie de 300 de unități de creaturi vii mici, ceea ce indică apetitul său uriaș.

Păsările se întorc de la iarnă în jurul lunii aprilie, iar în luna mai încep să se îmbrace și să înmulțească. De la începutul toamnei, pescarul comun începe să zboare spre țările calde, de obicei teritoriul Indiei, Asia sau țările africane. Persoanele separate pot sta pentru iarnă, se pot așeza în cuiburi în grupuri mici, aproximativ 15 perechi la o distanță destul de mare între ele. Migrația are, de asemenea, loc într-o turmă.

Sezonul de reproducție

Femelele sunt indivizi monogame, care nu sunt aceleași pentru bărbați. Aceștia din urmă reușesc adesea să devină tatăl unei familii cu mai mult de trei femei. În procesul de jocuri de căsătorie și flirt cu iubitul ei, harrier atrage diverse figuri în timpul zborurilor, face piruetă, uneori cu un partener.

Cuibul este, de asemenea, construit de o femelă, ridicând pentru aceasta un loc retras și inconspicuos în tufișuri sau pe un hummock în mlaștini. Branșele și iarba uscată sunt folosite de obicei pentru a construi un loc de cuibărit, luna se îngrijește de habitat și o menține în ordine și curată. În stabilirea ouălor, de obicei până la 7-8 ouă, pe care femeia trebuie să o scoată.

Părintele hrănește puii care au fost proiectați. Aceștia nu se nasc în același timp și numai cea mai puternică păstrează viața. Flying până la locul de cuibărit, tatăl care a adus pradă, face un strigăt puternic, iar apoi femeia se duce la el pentru a ridica trofeul. Ca opțiune, harrierul poate arunca victima direct în cuib. O lună mai târziu, puii pot zbura deja în mod independent. Plecând din cuib, tinerii nu se atașează de ea, schimbându-i în mod regulat habitatul. Câinele de câmp ajunge la maturitate sexuală până la un an de viață.

Rivalii păsărilor


Deseori puii tineri sau indivizii de până la 1-2 ani de viață devin pradă altor prădători mai mari. O coloană, un câine de raton sau alte animale le pot ataca. Dar merită să subliniem că harrierul comun, precum și faptul că este un prădător, este suficient de inteligent și inteligent, astfel încât să poată mânca aproape orice animal pe care îl poate prinde.

Fapte interesante

Harul de câmp este o pasăre interesantă și caracteristică, care diferă de o serie de alte rude.

  1. În procesul de zbor peste suprafața pământului deține adesea în gheare un pachet mic de plante.
  2. Lun obișnuit nu va rămâne prea mult pe ramurile copacilor. De asemenea, pasărea nu va construi cuiburi acolo, locurile lor de reședință se află doar pe suprafața pământului.
  3. Forma aripilor seamănă cu litera V din alfabetul latin.
  4. Dacă o persoană amenință puii de pe lună, pasărea curajoasă o poate chiar ataca, protejând violent și neobosit copiii cu toată puterea.
  5. În lumină, puicuțele par a fi văzute, penajul culorii lor gri-cenușii. Descendența se dezvoltă destul de intens.

În plus, merită subliniat faptul că, în condiții naturale, o lună de câmp individual poate trăi o medie de 11-13 ani.

Aruncă o privire

Într-o serie de regiuni și regiuni din Rusia, reprezentanții acestor păsări dispar, astfel încât speciile sunt enumerate în Cartea Roșie. Cele mai problematice regiuni sunt regiunile Moscova, Ulyanovsk și Kaluga, Kamchatka, precum și teritoriul Tatarstanului și Ucrainei.

Dispariția speciei se datorează oamenilor: habitatele câmpului lunar sunt mai puțin potrivite pentru aceasta, mlaștinile se scurg, pădurile se taie. De asemenea, nu ultimul motiv pentru dispariția speciei este braconajul.

Video: Câmpul circular (Circus cyaneus)

Vizionați videoclipul: BLUE SPAN DIVINE 7 DOTA 2 STREAM (Septembrie 2019).