Shrew - descriere, habitat, stil de viață

Multe animale sunt oarecum asemănătoare cu alte specii. Aceeași observație este valabilă și pentru scorpia care este foarte asemănătoare mouse-ului. Și cine nu este familiarizat cu apariția acestei familii de rechini, atunci când se întâlnește un râu, va fi oarecum descurajat: ca un șoarece, dar foarte neobișnuit, cu o botă alungită, foarte asemănătoare proboscisului, iar coada este foarte lungă, uneori mai mult decât un vițel mic.

Aspectul animalului

Renița - un animal obișnuit, foarte mic. Dimensiunea sa nu depășește 10 cm, greutatea - de la 4 la 17 grame. Dar picioarele posterioare sunt mari, lungimea piciorului de la 1 la 1,5 cm.

Botul este alungit, treptat îngustând spre nas. Ochii sunt mici și rotunzi, dinții sunt albi. Coada poate ajunge la mai mult de 7 cm, de obicei fie complet chela, fie poate avea mai multe fire de păr scurte.

Parul este catifelat. Culoarea din partea superioară este întotdeauna diferită prin faptul că este mai întunecată: întuneric sau negru-maro, cu nuanțe mai joase mai ușoare. La tineri, culoarea este de două culori, cu o limită clar definită: spatele este maro, burta este gri. În râsul care a fost deja iarnă pe laturi, există pată roșiatică.

specie

Oamenii de știință au decis să împartă acești reprezentanți ai pământului în astfel de subspecii, iar acum există următoarele șireturi:

  1. Ordinare. Ele sunt mai frecvente decât altele, ocupând teritoriul părții nordice a Europei, unde clima este temperată. Ei trăiesc nu numai în păduri mixte și foioase, ci și în păduri, în păduri de iarbă umedă, în tufișuri în care razele soarelui penetrează rareori. Adesea se stabilesc în locuințe locuite de oameni, în special în locuri pline cu resturi de plante.
  2. Gigant. Este considerată o specie rară. Lungimea corpului ajunge la 10 cm, cântărește mai mult de 14 grame. Botul are forma unui con în care sunt vizibile în mod clar vibrațiile lungi argintii. Locuința de a trăi în pădure alege coniferele și foioasele, pe versanții dealurilor sau în văi. Este mai frecventă în Orientul Îndepărtat, în Teritoriul Primorsky, în China și Coreea. Foarte tulbure - pentru a doua zi mănâncă de 2,5 ori mai mult decât cântărește. Dar pentru ea nu este o problemă datorită faptului că lungimea intestinului față de lungimea corpului este foarte mare. În plus, preferă și râme și Kipsyak ca alimente, alte specii nu recunosc acest aliment. Dar, cu un apetit mai mic, mănâncă nevertebrate și carne de alți rozătoare, spre deosebire de omologii săi. Reproducerea se face o dată pe an, foarte rar de două ori - dacă vremea și condițiile sunt favorabile. Mai activă în comparație cu alte șireturi, mai ales noaptea. Oamenii de știință atribuie acest comportament faptului că se hrănește cu râme, căutând un strat de humus, a cărui biomasă este reprezentată de viermi și astfel de alimente nu se distinge prin valoarea sa nutritivă. Picioarele puternice sunt capabile să sapă bine pământul, astfel încât scutul gigant se poate ascunde rapid în sol, chiar dacă suprafața este compactată. Întregul proces este accelerat: animalul se sapă cu labele din față și, ascunzându-se pe jumătate, aruncă în mod activ solul cu picioarele posterioare.
  3. Mici. Locuiește în întreaga Europă, pentru că altfel este numită europeană. Dar, de asemenea, habitatele sale sunt Siberia, Orientul Îndepărtat, Chukotka, Kârgâzstan. Nu mai mult de 6 cm este lungimea corpului ei. Coada este, de asemenea, foarte lungă, dar acoperită cu păr gros și lung. Culoarea generală este roșiatică sau maro deschisă.
  4. Mica. Acesta este cel mai mic tip de rechin: dimensiunile nu depășesc 5 cm, greutate 4 grame. Ochii și urechile ei sunt atât de mici încât este dificil să le observați sub blană groasă. Și coada, spre deosebire de alte subspecii, nu este atât de lungă. Părul de pe corp este scurt și catifelat, iar vara culoarea devine mult mai întunecată. Zonele de habitat sunt tundra pădurilor, zonele forestiere și zonele marginale ale mlaștină. Locuiesc în teritorii vaste, de la Sahalin până la Peninsula Scandinavă. Trebuie mereu, o dată la două ore, să mănânce, altfel se confruntă cu moartea. Este aproape imposibil să observați acest lucru în zona deschisă, pentru că se mișcă aproape în tăcere în iarbă groasă sau sub frunze căzute. Și în timpul iernii poate fi la suprafață dacă nu poate găsi insecte în sol din cauza pământului înghețat. Mulți iubitori de sărbătoare pe mici scrumbeți le ocolește, deoarece nu miros deloc apetisant.
  5. Arctic. Un rezident din Siberia și America de Nord, preferă în special să trăiască în tundră. În timpul iernii are lână foarte densă, densă și ușoară, iar în vară este rară și inconspicuoasă. Dar, în mod constant, culorile au trei nuante de maro diferite.
  6. Alpine. Datorită dimensiunii reduse a cărții roșii ucrainene, deoarece trăiește în principal în Carpați. Diferenta principala este ca are cea mai lunga coada: lungimea ajunge la o medie de 7,5 cm. Blana pe spate este foarte inchisa, are o nuanta maro, burta este mult mai usoara.

Stilul de viață și alimentația


Aceste animale trăiesc timp de aproximativ doi ani, dar stilul lor de viață este foarte activ, se mișcă foarte repede, și din moment ce metabolismul lor are loc rapid, rechinii necesită o masă constantă. Din acest motiv, somnul lor durează nu mai mult de 10 - 15 minute, deoarece acestea se pot relaxa de 80 de ori pe zi.

Ei trăiesc în năluci, dar nu în cele pe care le-au săpat, ci folosesc locuințele altor animale mici sau se așeză pur și simplu pe un pat de iarbă și frunze căzute. Animalul este foarte precaut și perioada cea mai activă începe înainte de apus și de noapte. Dar chiar și în după-amiaza, răsfățul se grăbește de-a lungul traseelor ​​pavate, iar acest lucru este ajutat cu succes de picioarele sale agilă tenace și proboscis. Uneori folosește acele mișcări care au făcut molii sau șoarecii.

Acest animal are o vedere slabă, un simț bun de atingere și miros vine la salvare. În întuneric, un astfel de cadou natural, cum ar fi echolocarea, vă ajută să vă orientați. Deci, cu ajutorul impulsurilor, râia are o idee despre lumea din jurul ei și poate găsi mâncare. Spre deosebire de șoareci, aceștia sunt animale insectivore și cel mai adesea mâncarea pentru ele se află în stratul superior al solului. Dietul constă în diferite bug-uri, gunoaie. Intrând în grădină, animalul poate distruge un număr mare de dăunători ai plantelor cultivate - gândacii de urși și frunziș, omizi și șuvițe, păianjeni etc. El mănâncă, de asemenea, îngrășăminte de pasăre și carrion, melci și millipede, semințe de plante.

În timpul mesei, râia se află pe toate picioarele. Cu toate acestea, uneori trebuie să țineți prada, apoi se face prin labele din față. Pentru a găsi ceva gustos, se poate urca în copac, mai ales că atrage ouă de viermi de mătase. Dacă există un concurent pentru alimentație, chiar și mai mare, râia nu se teme să atace. Mananca animale mici, animalul este aproape complet, lasand pielea si oasele.

Reproducerea puilor

Maturitatea sexuală apare atunci când a sosit un nou sezon cald, iar sezonul de reproducție durează mult - de la martie până la sfârșitul toamnei.

Sarcina durează până la 4 săptămâni, iar în timp ce nu există copii, există o pregătire activă pentru perioada postpartum. Mama viitoare creează un cuib, găsind un loc sigur în crevețile pietrelor sau printre rădăcinile copacilor, în iarba înaltă. Se utilizează un material de construcție, cum ar fi frunze și mușchi.

Copiii se nasc cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani în așternut. Sunt foarte neajutorați, orbi și goi. Timp de trei săptămâni, mama îi hrănește numai cu laptele matern. După două săptămâni, încep să înveli și să vadă. Și după 120 - 160 pot reproduce urmașii.

Video: shrew (Sorex)

Загрузка...

Vizionați videoclipul: Kent Hovind - Seminar 4 - Lies in the textbooks MULTISUBS (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...