Badger - descriere, habitat, stil de viață

Berbecul aparține familiei lui punyh, dar în multe privințe se deosebește de rudele sale și, în general, fiara este destul de interesantă.

descriere

Dacă descriem corpul ca un întreg, atunci are o formă în formă de pene care ajunge la cea mai mare dimensiune din spate și se înclină ușor spre cap. Gâtul este mai mult sau mai puțin mare și destul de gros, dar capul este foarte îngust, cu urechi mici.

Coada este aproximativ egală cu lungimea capului (aproximativ 20 de centimetri sau puțin mai mică). Picioarele - puternice și musculare. Suprafața picioarelor este goală, există gheare lungi și puternice.

Berberii nu au o lungime mai mare de 80 de centimetri, iar greutatea se schimbă pe tot parcursul anului. De exemplu, în primăvară, bursucul cântărește aproximativ 10 kilograme, iar prin toamnă (când este necesar să meargă pentru iarnă) ajunge până la 30 kg.

Dacă caracterizați aspectul ca un întreg, acesta este mare și ghemuit, și mișcarea tipică pentru a se potrivi cu acest aspect. Badger destul de lin și încet trece prin pădure, aproape târându-se și agățat la pământ. Numai atunci când există un pericol sau necesitatea de a rezolva o problemă de mișcare rapidă, se poate dezvolta viteză mare și se poate mișca în salturi.

Pe spatele și pe părțile laterale ale fiarei se află o blană grosieră și groasă, care se deosebește de părul destul de rar și scurt de pe abdomen. Coada este destul de pufos. De remarcat, de asemenea, este culoarea frumoasă a blanii de badger, care constă dintr-o culoare deschisă de argint și gât negru, piept și picioare.

În fiecare an, molii leopard, începând din primăvară și finalizând acest proces la sfârșitul toamnei. În timpul verii, apare blana inferioară, rară și grosieră, care obține nuanțe galben-maroniu.

răspândire

Badger este distribuit pe aproximativ jumătate din teritoriul Rusiei, este aproape peste tot, în plus față de partea de nord-est a Siberiei și tundra. Principalele habitate sunt pădurile și munții, stepa pădurii, stepa și deșertul. Datorită acestei distribuții este determinată de numeroasele soiuri de bursuc, care sunt:

  • European (central rus);
  • siberian;
  • caspică;
  • Amur;
  • Kazahstan.

Habitatele cele mai favorabile sunt pădurile insulare, care alternează cu pajiști și câmpuri. Este destul de rar ca un bursuc să apară în pădurile de conifere, dar se întâmplă de asemenea acolo, deși nu există mult mai puțină hrană acolo. Este posibil să se evalueze caracterul adecvat al habitatului pentru badger de către principalele caracteristici.

  1. Pădure, arbuști înverziți, care pot trăi bursuc.
  2. Condițiile de săpat, necesită condiții optime care să permită găurirea.
  3. Apropierea de apă, căprioare ca iazurile și apa curenta, care sunt relevante pentru viața de zi cu zi.

Pădurea oferă badiuri tuturor. El este un refugiu, o sursă de hrană și multe altele.

biologie


Așa cum am spus mai devreme, bursucul caută unde există oportunități de a crea găuri. Acest fapt este cauzat de modul în care trăiește acest animal, preferă un stil de viață semi-subteran. Nora bobocul alege pentru a avea apă în apropiere și abilitatea de a se apropia de ea în mod secret.

În ceea ce privește gama pe care o preferă această specie, există opinii diferite și, de fapt, problema nu este pe deplin înțeleasă. Ar trebui să se spună în mod fiabil despre gama principală, care este la aproximativ o jumătate de kilometru de la burrow însăși, atunci bursucul este rar ales. În cazul în care teritoriul oferă o mulțime de alimente, apoi familii diferite de badgers pot locui acolo.

În plus față de burrows, ar trebui să se spună următoarele:

  1. Badger este destul de harnic și independent, nu folosește roadele muncitorilor altora și își pierde găurile pentru el însuși, dar animalele sale sunt alte animale, în special vulpi și câini de raton.
  2. Spațiile cele mai preferate pentru săparea găurilor sunt versanții râurilor și terasele fluviale.
  3. El preferă sol uscat și nisipos sau un amestec de nisip, într-un fel sau altul, are nevoie de un sol ușor săpat și are un pat adânc de apă subterană.
  4. Nora este un întreg sistem care include multe mișcări și ieșiri.
  5. Dacă gaura este făcută calitativ, atunci mai mult de o generație a familiei badger poate locui acolo, ei au trăit acolo de zeci de ani.
  6. De-a lungul anilor, rețeaua de mișcări și numărul de "camere" din bursuc cresc, o mare și extinsă burrow se numește o așezare veche.
  7. O ieșire tipică a burrow este în formă de arc și are o lungime de până la zece metri.
  8. Undeva la o adâncime de un metru sub pământ este o cameră de cuibărit, care are o așternută blândă de frunziș și iarbă.
  9. Badger este angajat în aranjamentul de burrow pentru cea mai mare parte în toamna.

După ce descriu casa unui bursuc, este destul de logic să procedăm la descrierea hranei sale. El preferă cea mai variată mâncare și dieta sa este o combinație de alimente de origine animală și vegetală. În plus, alimentele sunt sezoniere, adică pur și simplu vorbind, depinde de natura pe care o pot plăti pentru o anumită perioadă a anului.

Din alimentele de origine animală trebuie notat:

  • mouse voles;
  • păsări mici;
  • broaște și alte amfibieni;
  • șopârle și alte reptile;
  • viermi, bug-uri și alte insecte.

Alimentele vegetale sunt în cea mai mare parte:

  • rădăcinile și verdele diferitelor plante;
  • boabe și fructe;
  • fructe cu coajă lemnoasă.

În plus, bursucul nu ezită să meargă pe câmpurile agricole. Acolo, în cea mai mare parte căutând ovăz și porumb.

Practic bursucul este un prădător de noapte. El doarme în timpul zilei, iar când se întunecă, se duce în afacerea lui. În timpul zilei, el poate ieși din gaură, dar preferă să nu plece departe de adăpost.

Orientat, în cea mai mare parte, datorită mirosului. Vederea și auzul nu sunt deosebit de dezvoltate.

În general, un bursuc ar trebui să fie numit un cămin, deoarece practic nu părăsește gaura timp de mai multe luni consecutiv, iar în restul anului, bursucii stau mult pentru urze și mișcările externe sunt asociate cu găuri.

Mențiune specială merită grăsime badger, care are o masă de proprietăți vindecătoare. Badger începe să se îngroape în toamnă și are aproximativ 4-5 centimetri de grăsime și, așa cum am menționat mai devreme, adaugă până la aproximativ 20 de kilograme. Datorită grăsimii sale, bursucul nu poate să părăsească gaura, până în luna octombrie se află în mișcare la sol și cade în somn de iarnă. Perioada de hibernare depinde de regiunea habitatului. De exemplu, în sud, bursucul doar așteaptă frigul, iar în nord se poate așeza într-o gaură din octombrie până în mai.

De fapt, badger-ul nu hibernează în sensul strict al cuvântului; dacă să vorbească cu cuvinte simple, pur și simplu se odihnește într-o animație suspendată cu lumină. Temperatura scade doar la 34 de grade și, dacă există o dezghețare pe stradă, atunci ar putea merge bine la o plimbare.

reproducere

După iarnă, fiara iese din nurcă și începe să-și curățească casa, pregătindu-se pentru nașterea unui tânăr bursuc. Familiile din familia badger sunt monogame, adică aleg un partener cu care rămân în familie de mulți ani. Împerecherea nu este legată de perioada din an, cu excepția cazului în care în perioada rece nu se îmbracă din motive evidente.

Sarcina este destul de lungă și perioadele pot varia de la 8 la 15 luni, deoarece sarcina are o etapă latentă, adică se poate opri practic pentru o perioadă și apoi continuă din nou. Minorii apar întotdeauna în primăvară și au între 2 și 6 persoane. Este nevoie de aproximativ patru săptămâni pentru tinerii bursieri tineri să aștepte ca ochii lor să se deschidă, iar dinții să apară.

După 12 săptămâni de la naștere, tânărul bursuc începe să se târască din nurcă și să se stabilească treptat. În această perioadă încep să creeze noi perechi.

Badger comportament

Din moment ce se deplasează în cea mai mare parte doar la amurg, indicatorul care vă permite să știți bursucul este sunet. Ei rusesc destul de activ, spre deosebire de mulți alți fani ai perioadei întunecate a zilei și, practic, nu se ascund.

Dintre semnele vizuale, cele mai evidente sunt traseele care conduc de la nurci pentru mulți metri și chiar sute de metri. Aceste nurci nu se schimbă de-a lungul anilor și duc la udare, hrănire și alte obiecte semnificative. În plus, bursucii lasă în urma sapării, care sunt asociate cu căutarea hranei.

Urmele pe care chiar și o persoană fără experiență o pot identifica cu ușurință sunt ușor de găsit pe solul umed. Aceste piese sunt ca o laba de urs miniatural. Bursucul se mișcă destul de lent și, prin urmare, este ușor să-l vezi.

În condiții naturale, are puține dușmani. Desigur, lupii, râșii și câinii pot fi periculoși, dar nu sunt atât de semnificativi. Concurenții sunt vulpi și câini de raton, care pot folosi, de exemplu, burrows.

Cele mai importante daune și impactul principal asupra populației sunt oamenii. Factorul uman este cel mai mult în distrugerea așezărilor badger.

Aici trebuie remarcat și în special să subliniem avantajele căpșunilor pentru ecosistem, deoarece acestea sunt implicate în distrugerea diferitelor carii, a insectelor și a rozătoarelor. Prin urmare, extracția badgerilor este supusă unei monitorizări atente și activitatea necontrolată în această direcție duce la o deteriorare semnificativă a ecosistemului forestier. În același timp, badgerii sunt foarte apreciați pentru grăsimea excelentă, care este comparabilă cu grăsimea bearish și oferă avantaje extraordinare.

Greutatea badger are nu numai o valoare nutritivă ridicată, dar este, de asemenea, utilizată activ în medicină. În special, este utilizat pentru diferite încălziri, tratarea articulațiilor. Blana acestor animale are practic nici o valoare.

Videoclip: Badger (Meles meles)

Vizionați videoclipul: Urban Banx Carp Fishing FULL MOVIE Alan Blair in EUROBANX + 11 languages - NASH 2014 DVD (August 2019).