Bufna albă - descriere, habitat, fapte interesante

Toate bufnițele merită atenție, astăzi vom considera un reprezentant foarte frumos și interesant cu pene al familiei cu penaj alb. Aceste păsări preferă viața pe terenul acoperit de zăpadă, pe măsură ce se adaptează perfect la condițiile meteorologice și se maschează printre zăpada care se îngrămădește. În caz contrar, păsările sunt numite bufnițe polari, deoarece în astfel de regiuni climatice sunt comune. Aceste persoane sunt considerate drept cele mai mari reprezentanți ai păsărilor în rândul celor similare celor care locuiesc în tundră.

Caracteristicile formularului

Загрузка...
  1. Caracteristica principală este că păsările pot trăi fără hrană pentru o perioadă lungă de timp. Și când vine vorba de nevoia de a vâna, bufnițele merg la extracția de mâncare în orice moment al zilei, fie zi, fie noapte. Persoanele fizice sunt bine orientate în lumină sau în crepuscul. În toate cazurile, ei vor putea observa pericolul în timp și se vor deghiza. Bufnite sunt, de asemenea, considerate prădători.
  2. Ei au un penaj foarte cald, care permite păsărilor să locuiască în zone climatice reci și să rămână treaz noaptea. Caracteristicile pozitive ale îmbrăcămintei includ faptul că pasărea, din cauza unui asemenea penaj, cheltuiește mai puține rezerve de energie. Prin urmare, nu este nevoie să mâncați mai mult pentru a umple puterea. În parte din cauza asta, bufnițele mănâncă puțin, pot rămâne mult timp fără masă.
  3. Datorită penajului lor, păsările pot zbura spre pește fără teama de a fi mâncați de prădători arctici periculoși. Bufnițele sunt perfect camuflate, astfel încât dacă prădătorii le văd, nu le pot urmări într-un timp scurt.

Habitat și descriere

  1. Acești indivizi din întreaga familie reprezentată sunt considerați cei mai mari. Sunt frumoși, trăiesc în tundră și în alte locuri similare. Ca regulă, indivizii de sex feminin sunt mai mari decât păsările de sex masculin. Primul pe corp ajunge la 70 cm cu o greutate corporală de aproximativ 3 kg. și anvergură a aripilor în limita a 165 cm.
  2. Reprezentanți de sex masculin puțin mai puțin. Ei cântăresc aproximativ 2,5 kg. Anvergura de anvergură variază între 65 cm și corpul pasărelor crește până la 64 cm. Păsările adulte au culoarea albă, au o cantitate mică de fulgi negri. Deoarece acești locuitori trăiesc în locuri cu zăpadă, această colorare este cea mai potrivită pentru ei.
  3. Datorită acestei trăsături, bufnița este întotdeauna invizibilă. Picioarele ei au un penaj gros, care vă permite să vă deplasați prin zăpadă și să vă așezați pe ramuri încă destul de mult timp. Șeful indivizilor este rotund.
  4. Ochii sunt mari și rotunzi. Iris galben-maroniu. Sunt o mulțime de genelor, deci o vedere la o pasăre foarte expresivă. Ochii se îndreptară drept, ca întreaga familie de bufnițe. Păsările mereu îndoiau, se pare că vizează.
  5. Așa cum se cuvine acestei specii, păsările sunt celebre pentru urechile lor mici. Ele sunt ușor vizibile pe capul mare și rotund. Același lucru se poate spune despre cioc, este aproape imperceptibil. Negru, ascuns în penajul gros. Labele sunt puternice, cu gheare ascuțite, cu care păsările se prind și poartă prada. Uneori, în industria de vânătoare, bufnițele își folosesc gura.
  6. Dacă vorbim despre diferențe de gen, femeile sunt puțin diferite de bărbați. Reprezentanții feminini ai familiei sunt înzestrați cu un număr mare de pene negre.
  7. Minorii imediat după naștere se acoperă cu un penaj alb. De-a lungul timpului, devine maroniu și apoi albă din nou cu patch-uri întunecate. Păsările tinere sunt mai variate.
  8. La bufnițele care trăiesc în zonele cu zăpadă, mula începe în mijlocul verii. Apoi se termină, iar data viitoare, penajul este înlocuit de toamna târzie. Când schimbarea penajului se termină în noiembrie, pasărea este acoperită cu un strat gros de blană care se menține cald iarna.

Modul de viață

  1. Aceste păsări sunt comune în tundră, întreaga populație este concentrată în această zonă. În timpul sezonului de iarnă bufnițele se pot deplasa spre stepele sau zonele forestiere pentru mâncare. Persoanele rămân în zone deschise pentru a avea o viziune mai bună. Aceștia pot zbura spre regiunile din sud pentru a-și schimba habitatul unde nu există gheață.
  2. Când bufnița începe să vâneze pentru pradă, încearcă să o conducă. Dacă victima este mică, pasărea îl prinde imediat și o înghite. În ceea ce privește producția mare, aici lucrurile sunt destul de diferite. Persoana considerată pur și simplu trage victima în casa sa și începe să se rupă la bucăți. După aceea, pasărea mănâncă.
  3. Este demn de remarcat faptul că bufnițele polare produc sunete intermitente neobișnuite. Ele seamănă cu coacerea și lătratul. În timpul sezonului de împerechere, păsările sunt încântați și fac frumoase ciocniri. Imediat ce se încheie sezonul de reproducere, buchetele vor fi tăcute.
  4. Adesea, persoanele în cauză dau preferință siturilor de cuibărit pe vârfurile dealurilor înghețate. În acest domeniu, locuitorii tundrei pot vedea pe deplin propriul teritoriu. În același timp, femeia observă de asemenea vânătoarea bărbatului.
  5. Un fapt interesant este că vulpea este un adversar înflăcărat de bufnițe. Este demn de remarcat faptul că în păsările de luptă deschise aproape întotdeauna câștigă. Problema este că animalele și ouăle tinere de multe ori suferă de un astfel de animal. În timpul sezonului de împerechere, bufnițele realizează așezarea în cuiburi, a cărui fundă este acoperită cu mușchi și iarbă.

Fapte interesante

  1. În sălbăticie, locuitorii tundrei în cauză trăiesc până la 10 ani fără probleme. Dacă o astfel de bufniță este ținută în captivitate, atunci poate trăi până la vârsta de 30 de ani. De asemenea, nu este deloc clar dacă acești indivizi sunt enumerați în Cartea Roșie.
  2. Concluzia este că există foarte puțini indivizi reprezentați. Dar, potrivit experților, populația bufniță polară este semnificativ redusă. Prin urmare, există foarte puține astfel de păsări rămase. În curând, locuitorii tundrei vor fi incluși sub protecție.

Persoanele considerate sunt unice și foarte interesante. Merită menționat faptul că perioada de curtenire este foarte dificilă. În plus, aceste păsări sunt monogame. Interesant, mama începe să ocupe imediat ouăle. De aceea, tinerii încep să se nască la rândul lor. În cuiburi puteți vedea pui de diferite dimensiuni.

Vizionați videoclipul: Ladrones abrieron una tumba y luego paso esto (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...