Red Kite - descriere, habitat, fapte interesante

Red kite arată foarte impresionant. În timpul zborului, ele sunt deosebit de elegante. Pentru a nu fi nevoiți să depună mult efort pentru menținerea înălțimii, zmeii folosesc fluxul de aer. Ei nu zboară repede, dar sunt capabili să rămână în aer destul de mult timp. Acestea aparțin familiei șoimilor.

apariție

  1. Corpul masculului are o lungime de aproximativ 56-61 cm. Femelele sunt cu 5% mai mari. Anvergura aripilor este de 165 cm. Masculul cântărește în medie 850-1250 g, femela cântărește cu 150-200 g mai mult.
  2. Zmeul rosu are pene primare foarte lungi. Acestea sunt aranjate astfel încât pasărea să poată controla zborul. Aripile sunt înguste, ușor curbate în spate.
  3. Aceste păsări au o vedere excelentă. Ei văd de 8 ori mai bine decât oamenii.
  4. Cioc, ca și ceilalți pradatori, ascuțiți, curbați. Acesta vă permite să sculpați cu ușurință carrionul sau victima vie.
  5. Ghearele nu sunt foarte mari, ci ascuțite.
  6. Coada este lungă, are o degajare pronunțată. În timpul zborului, zmeul îl folosește ca volan.
  7. Femela găsește aproximativ 2-3 ouă. Uneori pot fi 1 sau 4. Acestea sunt vopsite în alb, pătat.
  8. Penajul superior al acestor păsări este maro, capul este mai ușor. Corpul inferior acoperit cu un penaj maroniu, dar o umbră mai ușoară decât partea de sus. În zbor, această pasăre poate fi deosebită de aripile înguste, care sunt oarecum curbate înapoi, precum și de-a lungul coada lungă.

habitat

Puteți vedea zmeul roșu aproape în întreaga Europă. Cele mai multe dintre ele în Franța, Spania. Astăzi, numărul din sudul Europei a scăzut rapid.

Această specie este recunoscută ca una dintre cele mai frumoase dintre toate păsările de pradă. Datorita structurii aripilor, pluteste frumos in aer, pastreaza echilibrul, folosind coada pentru control. Aproximativ 50% din totalul populației locuiește în Europa Centrală. Acestea sunt aproximativ 5.000 de perechi de zmee.

alimente

Aceste păsări pot fi adesea găsite lângă gropi de gunoi mari. Aici mănâncă mâncare. Acest lucru se datorează faptului că tot mai multe teritorii care au fost habitate pentru zmeul roșu sunt distruse ca urmare a activității umane. Zmeii trebuie să se adapteze.

Anterior, au hrănit numai pe diverse mamifere, nevertebrate, pești. Dar astăzi le lipsește această hrană. Prin urmare, zmeii sunt forțați să mănânce alimente rămase aruncate în depozitele de deșeuri de către oameni. Uneori victimele lor sunt păsări. În înghețurile severe, atunci când este imposibil să obțineți alte alimente, mănâncă mâncarea pe care o întâlnesc. Poate fi iepurii sau alte mamifere forestiere.

Datorită rezistenței lor, pot zbura la altitudine mare pentru câteva ore, căutând pradă. De obicei, se deplasează la 20-30 m de pământ. De îndată ce zmeul găsește un sacrificiu potrivit, se grăbește imediat, luând-o cu ghearele. Cu toate acestea, el nu poate nici măcar să aterizeze. Prinde prada, poate să iasă imediat cu ea. Ghearele lor nu sunt foarte dezvoltate, dar sunt destul de potrivite pentru a ucide un animal mic.

Modul de viață

Aceste păsări sunt păstrate în perechi. Ei trăiesc în jur de 4-5 ani. Dar există cazuri în care pasărea poate trăi până la 26 de ani. Zmeul negru este o specie asemănătoare, în unele părți ale Europei se deplasează roșu.

Mărimea speciei este similară cu mărimea ciupercii. Dar structura sa este mult mai elegantă. Persoanele care trăiesc în sudul Suediei și Anglia sunt sedentare. Și cei care trăiesc în Europa Centrală sunt migratori. Iarna zboară spre sudul Franței și Portugalia. La locurile lor de cuibărit zboară la sfârșitul iernii. În timpul iernii, trăiesc în ambalaje. Împreună caută alimente și petrec noaptea împreună.

reproducere

Perioada lor de cuibare începe în aprilie. Sunt plasate între 1 și 4 ouă, dar cel mai adesea sunt 2-3. Puii apar într-o lună. După aceasta, ei încă au nevoie de îngrijire timp de 1,5-2 luni. Pubertatea se atinge la vârsta de 3 ani.

Împerecherea are loc în a doua jumătate a lunii martie sau la începutul lunii aprilie. Ei efectuează un zbor dificil de împerechere. Construiți cuiburi în copaci, cel mai adesea având la marginea pădurii. Zborul împerecherii începe cu faptul că acestea circulă deasupra copacului pe care se află cuibul. După aceea, o pereche de gheare se intersectează și cade rapid. Și-au răspândit aripile și s-au strecurat în aer. Când se apropie de vârfurile copacilor, încep să crească din nou. Apoi, toate acțiunile perechii se repetă.

Cuibul de aburi se echipează împreună. Acesta poate ajunge la aproximativ 1 m în diametru. Ei au cât mai mult posibil. În general, femela este angajată în incubație. Barbatul îl poate înlocui doar ocazional. Nestlings pot fi diferite de culoare. Nuanțele lor variază de la aproape alb la maro. Părinții au grijă de pui timp de aproximativ 50 de zile, după care zboară.

Influența umană

Habitatul acestei specii se găsește numai în Europa, precum și în partea de nord-vest a continentului african. Această specie a suferit multe încercări. În secolele XVI-XVII, zmeii roșii erau pur și simplu "ciudați". În perioada dintre secolele XVIII-XX, specia a fost aproape distrusă. Aceste păsări au fost prinse să le facă umplute.

Ulterior, zmeii roșii au dispărut complet de pe teritoriul Scoției. De la începutul secolului al XX-lea, au fost protejați în Marea Britanie. În modernul Țara Galilor, au rămas doar aproximativ 10 perechi.

observații


Vedeți această pasăre este cel mai adesea posibil în zone deschise. Acestea sunt diferite domenii și periferiile pădurilor. Pe teritoriul Europei Centrale, ei locuiesc printre dealuri. Utilizați curenții de aer care se întâlnesc printre pante, pentru a se ridica în timp în aer. Construiesc un cuib în păduri, cel mai adesea de foioase, uneori amestecate. Această specie este mai puțin dependentă de apă decât de un zmeu negru. Păsările devin foarte timizi în timpul cuiburilor. Dacă în timpul amenajării cuibului de lângă calea va fi un om, puteți sperie păsările. Se întâmplă astfel ca o pereche speriată de păsări să plece de aici pentru totdeauna.

Oamenii de știință susțin că astăzi există aproape 4,5 mii de perechi de păsări din această specie care trăiesc pe teritoriul Germaniei, sunt aproximativ 300 pe teritoriul Poloniei, în Elveția există doar aproximativ 200 de perechi. Și pe teritoriul Belgiei și Olandei, reprezentanții acestei specii sunt aproape inexistenți.

Fapte interesante

Загрузка...

  1. În zilele în care lucra Shakespeare, aceste păsări erau doar "scapători". Ei erau foarte în orașe, inclusiv în Londra. Acest lucru a atras atenția celor care au venit în țară. Povestea de iarnă descrie modul în care zmeii i-au scos lenjeria, pe care locuitorii au uscat pe frânghii, și l-au folosit pentru a construi un cuib.
  2. Zmeii își folosesc capacitatea de a manevra în zbor pentru a selecta pradă prinsă de alte păsări. Ei iau mâncare de la vânturi și cârnați. Uneori pot lua o pradă de la un șoim sau un șopârlă. Dacă întâlnește o pasăre de pradă în aer cu pradă, începe să o urmărească, așteptând să o elibereze. În acest moment el o apucă și zboară cât mai mult posibil.
  3. La Londra, un reprezentant al acestei specii a fost văzut în 1859. După aceea, zmeul roșu nu a fost văzut în acest oraș.

Protecție și securitate

Загрузка...

Pe teritoriul Europei Centrale, numărul nu este redus. Dar totuși vederea se confruntă cu dispariția. Acest lucru se datorează faptului că, în multe habitate, specia este înlocuită de zmeul negru.

Vizionați videoclipul: WILL IT BITE?! - Black Widow Challenge (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...