Black-head Bunting - descriere, habitat

Capetele cu capul negru trăiesc în Asia, în partea europeană a continentului și în multe regiuni ale Rusiei. A fost adusă în Noua Zeelandă, unde a aclimatizat rapid și sa stabilit cu succes. Dispoziția veselă și culoarea strălucitoare fac ca această rudă apropiată a vrabiei să fie un oaspete bun venit oriunde. Numărul de păsări este suficient de mare și dispariția nu le amenință.

Aspect și obiceiuri de fulgi de ovăz negru

Mărimea păsării nu este mult diferită de vrabia comună. Coada în raport cu corpul este destul de lungă, cu o mică crestătură. Păsările păstrează cu încredere picioarele puternice, ciocul este mic, gros, adaptat pentru cultivarea semințelor de ierburi cultivate în sălbăticie. O privire elegantă îi conferă o culoare galben strălucitoare pentru cap, piept, gât și abdomen. Capul și părțile laterale ale capului sunt negre, pe spate și aripi transformându-se într-o nuanță de castan închis, cu dungi subțiri pe aripi. Arată ca un bărbat. Femela este mult mai modestă și tinuta ei este alcătuită din nuanțe de culoare neagră de culoare brună, cu mici patch-uri de măsline și negru.

Păsările din această specie preferă să se stabilească pe spații goale deschise. Acestea sunt atrase de dealuri joase, râuri robuste, stepi, grădini și câmpuri. Evitați locurile unde se află locuri cu umiditate ridicată. Capsula cu negru nu vrea să meargă pe jos și se străduiește să zboare chiar și pe distanțe scurte. Modelul de zbor este neuniform, cu ture ascuțite. Natura păsărilor nu este conflict, așa că trăiesc în pace în colonii mari, construindu-se cuiburi una lângă cealaltă.

Baza dieta constă în albastră, urzică, sorrel, trifoi, uita-me-nu, păpădie, semințe de plante. Ovăzul este fericit să sărbătoresc cu boabe de ovaz și orz. Uneori diluează meniul cu insecte. Sezonul de împerechere necesită o mulțime de energie, astfel încât mănâncă lăcuste, păianjeni, gândaci și omizi. Bunting cu capul negru se referă la păsările migratoare, nu-i place vremea rece și deja la sfârșitul lunii august începe să pornească într-o călătorie, antrenându-l pe tânăr pentru rezistență.

Jocuri de căsătorie și îngrijire pentru descendenți

La scurt timp după sosirea de primăvară, bărbații încep o perioadă de curtenire. Cântecele lor sunt simple, dar păsările cunosc diferite variații ale aceleiași melodii, ceea ce transformă performanțele lor într-un concert real, în fața căruia pur și simplu nu pot rezista femelelor. Cuibul cuibărit construi un solid, adânc, ascunzându-l în mijlocul bucșei la o mică distanță de pământ. Suprafața interioară este căptușită cu lame subțiri de iarbă și păr de cal.

Într-un spațiu confortabil găzduiți 4 - 5 ouă. Uneori există mai multe, dar apoi supraviețuiește cele mai puternice pui. Ele se nasc dupa 2 saptamani, iar dupa 14 zile incep sa stea pe aripa, incercand forta lor. Puii de ovăz sunt hrăniți cu mâncare semi-digerată, masculul are o pondere minimă în grija pentru descendenți. În cazul în care apare o amenințare potențială pentru pui, părinții se prăbușesc la sol și încep să descrie animalele rănite pentru a distrage pericolul spre ei înșiși, îndepărtându-i treptat de cuib.

Păsări și fapte interesante

Bunturile cu capul negru, în ciuda dispunerii lor prietenoase, sunt mai degrabă secretive. Ei ajung la sfârșitul lunii aprilie - mijlocul lunii mai și deja la sfârșitul verii sunt aproape invizibili. Prin urmare, multe fapte nu sunt confirmate. Dar se știe cu siguranță că:

  1. La păsări, există cazuri de bigamie, când un bărbat aruncă simultan două femele.
  2. Karl Linney a dat pasăre numele specific "Citrinella", care se traduce ca "lamaie".
  3. Ovăzul de oaie într-o oră poate efectua până la 300 de melodii.
  4. Ei bine supraviețuiește în captivitate, sunt considerați câini de păsări.
  5. Durata de viata este de 3 - 4 ani, dar au existat inregistratori care au reusit sa traiasca la 13 ani.

Inamicii naturali sunt corbi, păsări de pradă, vulpi, pisici. Acestea provoacă daune deosebit de mari în perioada în care puii nu au început încă sau au început să zboare.

Pinguinul și o pasăre strălucitoare strălucesc cu o mișcare între ramuri, adesea zboară în câmpuri și în grădină. În primăvară, îi place să cânte cu o melodie, lăudând trezirea naturii, iar la sfârșitul verii, își ia la revedere până anul viitor, plecând pe o lungă călătorie spre coasta mediteraneană.

Video: Bunicul cu cap negru (Emberiza melanocephala)

Vizionați videoclipul: Big Horn Bash. Untamed Americas (Octombrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...