Common Blue Tit - descriere, habitat

Sub titlul de azur se înțelege titul, penajul căruia este pigmentat de o nuanță galben-albastră. Aceste persoane sunt distribuite în special în țările africane și asiatice, de asemenea trăiesc în Europa. Ei aleg exclusiv păduri de foioase sau mixte pentru rezidență permanentă, le place birches și stejari.

descriere

  1. Aceste păsări nu aparțin categoriei de frică, adesea creează populații urbane diferite și sunt fericiți să trăiască lângă oameni. Ei pot lăsa oamenii să se apropie suficient de ei și chiar să mănânce din mâinile lor.
  2. Prin pasăre se înțelege un mic pui, care are un cioc scurt și puternic. Coada este, de asemenea, scurtată, ca și cum ar fi tăiată la sfârșit. Azurul, în caracteristicile sale generale, este ușor inferior titlurilor mari, dar, în același timp, ele sunt considerate puțin mai mari decât țâțele. Pe toată lungimea corpului, individul crește până la 12 cm, cu o greutate de 12-15 grame.
  3. Pasărea se distinge prin culorile sale. Are dungi pigmentate în albastru. Ele sunt întunecate, se întind de la cioc la ochi, după care se închid pe spatele capului. De asemenea, pe cap se află un așa-numit capac albastru-albastru.
  4. În funcție de caracteristicile externe ale acestor păsări sunt destul de frumoase. În gâtul lor există o altă bandă albastră. În aparență, se pare că pasărea poartă un guler. Partea frontală cu obraji albicios. Occipital regiune, aripi, coada albastru-albastru.
  5. Prin colorarea pasarilor pot fi diferite. Spatele este pigmentat de o culoare verzuie, cu o tentă de măsline. Dar datorită habitatului, spatele poate fi colorat în culori diferite. În partea inferioară a păsării este galben-verde, cu o bandă întunecată. Billul este negru, picioarele sunt gri și gri.

Modul de viață

  1. Acești indivizi sunt destul de obișnuiți. În sălbăticie, preferă să locuiască în păduri mixte sau foioase. De asemenea, aceste păsări trăiesc în condiții urbane. Îi place să trăiască în grădini, piețe și diverse parcuri în care oamenii se hrănesc cu indivizi. Păsările se adaptează rapid, pot construi case pentru posteritate, chiar pe un pol.
  2. În ceea ce privește habitatele, indivizii se găsesc în spațiile deschise ale țării noastre, în țările europene (cu excepția Islandei), în Africa (partea de vest), precum și în țările asiatice și în Canare. Unii experți clasifică aceste păsări la o specie separată, deoarece în comportamentul lor diferă de omologii lor.
  3. Persoanele din familia în discuție se adaptează destul de repede la schimbările climatice. Păsările se simt bine în regiunile subtropicale, precum și în medii dure. Curelele de pădure de mesteacan, precum și o pădure de stejar sau pădure de stejar pot alege din habitate. Unele păsări trăiesc aproape de copaci de conifere, dar este mai probabil o excepție.
  4. Titul albastru este diferit nu numai în ceea ce privește comportamentul, ci și într-un mod extraordinar de viață. Unele turme ale acestor păsări există cu succes în Siberia cu cedri, precum și în Africa, în centuri de pădure de foioase. Ei chiar ca palmieri, situați de-a lungul drumului în partea urbană.
  5. Dacă condițiile climatice sunt destul de fierbinți și aerul însuși este arid, azura va alege întotdeauna o zonă cu proximitate la sursele de apă ca un habitat permanent. Pasărea se instalează în apropierea lacurilor, trestiilor, râurilor.
  6. Varietatea discutată este caracterizată de un stil de viață sedentar, dar există și nomazi. Acele persoane care trăiesc în regiuni reci, se mută în locuri calde în perioada de iernare. Dacă păsările trăiesc în căldură, nu trebuie să se deplaseze mai departe spre sud. Tinerii sunt înclinați să zboare; bătrânii se simt bine în același mediu.
  7. Dacă luăm în considerare aspectul care duce la migrație, nu putem decât să atingem factorul uman. Ca întotdeauna, oamenii provoacă daune imense lumii animalelor. Tribul cu pene nu a făcut nicio excepție. Defrișarea, poluarea naturii, uciderea păsărilor și captura lor masivă - aceasta și multe altele conduc la migrație și reducere.
  8. Persoanele examinate încearcă, prin urmare, să adere la astfel de habitate. Este în pădurile de foioase, în care copacii bătrâni sunt cei mai prezenți, că o mare cantitate de larve și alimente asemănătoare trăiesc aproape întotdeauna.
  9. Titul albastru preferă sărbătoare pe afide, muște, omizi, fluturi, țânțari și puțin păianjeni. Este demn de remarcat faptul că indivizii în cauză au un mare beneficiu pentru grădinari. Astfel de păsări distrug dăunători care provoacă mari daune locuitorilor de vară.
  10. În sezonul cald, păsările se găsesc mâncate în cantități mari, fără nici o muncă. În ceea ce privește frigul, atunci într-o astfel de perioadă, indivizii devin neliniștiți. Adesea, păsările în timpul iernii se hrănesc cu plante și semințe de copaci conifere. Adesea, păsările în căutare de hrană zboară pe distanțe mari.

reproducere

  1. Persoanele fizice ajung la maturitate sexuală după 1 an de viață. În acest moment păsările încep sezonul de împerechere, se formează cuplurile. În timpul jocurilor de împerechere, bărbații încep să se umple cu cântece frumoase și puternice. Pufulează coada și încep să danseze în fața femeii.
  2. Dacă femelele răspund cu un cântec unui bărbat, atunci perechea sa format deja. După aceea, bărbații încep să-și păzească gelos casa și dragă. Puteți vedea adesea comportamente greșite. În acest caz, bărbatul începe să-i alunge pe cei din afară.
  3. Construcția unei case noi este exclusiv pentru femeie. Frecvent, indivizii echipează cuiburi în goluri de copaci. În acest caz, procedura se desfășoară la o înălțime suficientă de la sol. De multe ori puteți vedea că femeia încearcă să se extindă. Își scoate scoarta cu ciocul.
  4. Imediat ce dimensiunea este exactă, femeia începe să aducă în ea pene, ramuri, iarbă și mușchi. În mod separat, este demn de remarcat faptul că găsirea cuiburilor specimenelor în cauză este destul de problematică în pădure.
  5. În ceea ce privește azarul alb, alte subspecii de păsări, locuințele lor sunt atât de bine deghizate încât este imposibil să le vedem. Adesea au cuiburi în păduri sau în stuf. Mai mult, chiar și ornitologii experimentați rareori se confruntă cu detectarea unor astfel de păsări.
  6. După ce specimenele în cauză echipează complet cuibul, femeia continuă să vadă părinții. În același timp, în ambreiaj poate fi un maxim de până la 12 ouă. Minorii încep să scuipe lumina după doar o jumătate de lună. Tot timpul, bărbatul își protejează familia și aduce mâncare.
  7. În acest moment, masculul este foarte interesant de urmărit. Dacă suspectează un pericol, bărbatul începe să imite șuierătoarea unui șarpe sau a buzelor albinelor. Astfel, păsările resping prădătorii de pe teritoriul lor. În timpul sezonului, cuplul reproduce 2 puși.
  8. La început, numai bărbatul îi hrănește pe tineri. O săptămână mai târziu, femeia începe să se conecteze la procedură. Minorii se maturează destul de repede. În doar 20-25 de zile, puii vor fi pe aripă și vor putea să se hrănească singuri. Persoanele adulte rămân fidele reciproc pe parcursul vieții.

Păsările se simt grozave în peisajele cultivate, trăiesc în piețe și grădini. Oamenii le fac jgheaburi, de care se hrănesc cu bucurie.

Video: Titul albastru (Cyanistes caeruleus)

Vizionați videoclipul: Blue Tit singing (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...