Arici - descriere, habitat, stil de viață

Toți ardeleții drăguți nu au nevoie de o reprezentare suplimentară, deoarece se găsesc peste tot. Animalele animale mici sunt ținute cu succes la domiciliu, uneori oamenii se întâmplă accidental pe arici în pădure sau în zona locală. În materialul de astăzi vom examina tot ce afectează aceste mici creaturi spinoase. În mod literal, numele speciei este tradus ca o barieră înfricoșătoare. Dar să nu mergem înainte și să dezvăluim toate cărțile.

Descriere și caracteristici

  1. Astăzi există aproximativ 20 de specii de arici, toate parțial similare, dar și diferențe. O caracteristică distinctivă este considerată a fi un bot de format alungit, un nas rotund și mobil, prezența unei crestături pe podul nasului. Caracteristicile dimensionale medii ale ariciilor au o lungime de 20 cm. Capul este destul de mare, ochii sunt rotunzi, seamănă cu margelele.
  2. Animalele au o vedere slabă în timpul zilei. Cu toate acestea, au o ureche excelentă, același lucru se poate spune despre simțul mirosului. Nasul este mobil și umed, urechile sunt mici cu rotunjiri. Contrar credinței populare, merită spus că aricii cu porcine nu sunt legate. Ariciii sunt considerați căpriori și căpriori. De asemenea, nu trebuie să se presupună că orice creatură prickly are rudenie cu arici (ca exemplu, urchinul mării, nu există nimic în comun între ei).
  3. Prin arici obișnuit se înțelege un animal care se hrănește cu insecte. Prin criteriul lor de greutate, animalele cântăresc aproximativ 0,6-0,8 kg fiecare. Deși au existat mai mulți reprezentanți grei, masa cărora a ajuns la 1,2 kg. Persoanele fizice de sex feminin sunt mai mari, bărbații sunt mai mici. Picioare lungi. Există 5 degete cu gheare ascuțite pe ele.
  4. Un strat de ace ascunde o coada mica, care de obicei creste pana la 3 cm.Partea superioara a corpului este pigmentata cu maro deschis, acele din interior sunt goale, ajungand la 3 cm lungime.O caracteristica interesanta este ca fiecare ac este legat la o fibra musculara care coboara sau se ridica l. În fiecare an, acele cad în mod treptat, în locul lor se formează o altă acoperire. Nu se întâmplă ca ariciul să scape de haina de blană ghimpată la un moment dat. Totul se întâmplă sistematic. Numai cei care sunt bolnavi scapă de ace.
  5. În ceea ce privește numărul de ace, există aproximativ 6.000 dintre aceștia la membrii adulți ai familiei și la aproximativ 3.000 de animale tinere. Între spini există o acoperire scurtă a părului, evidențiată de sus. În partea abdominală este de asemenea ușor, dar moderată, capul este puțin mai întunecat. Ariciul poate fi gri, solid, dar acest lucru este rar. Există, de asemenea, specimene cu pete și o burtă albă.
  6. Caracteristicile indivizilor includ plierea într-o bucată când se produce un pericol. Acest lucru este posibil datorită prezenței fibrelor musculare inelate care întind pielea. Într-o astfel de poziție, animalul poate fi lung până când amenințarea dispare. În ceea ce privește unghiul de creștere al acelor, aceștia se extind în direcții diferite, dar în ansamblu privesc armonios. O astfel de comă neaprobabilă live.
  7. Răspândirea acoperă mai multe continente. O parte din populație este dispersată pe întreg teritoriul Eurasiei, alte persoane locuiesc în partea de nord a Africii. Aceste dungi, zone mixte și câmpii ca acești indivizi. Ele pot fi în păduri în apropierea râurilor, cum ar fi zonele de stepă și deșerturile. Ei încearcă să nu meargă adânc în conifere, precum și în zonele umede.
  8. Prin trăsăturile lor naturale, aricii nu au obiceiul de a eticheta posesiunile. Ei trăiesc în izolare splendidă sau în grupuri mici. Teritoriul este utilizat exclusiv pentru căutări alimentare. Adesea, reprezentanții discutați de familie se găsesc lângă locuințele oamenilor, în zonele de parc, în apropierea terenurilor agricole, în grădini și în câmpuri cu grâu. Ariciii fug de la locul obișnuit din cauza incendiilor frecvente din pădure, precum și din cauza lipsei de hrană și a activității umane.

Modul de viață

Загрузка...

  1. Persoanele fizice sunt treaz noaptea. Ei conduc o existență solitară, dar în același timp preferă să construiască o casă lângă tovarășii lor. Când apune soarele, începe perioada de căutare pentru alimente. Dimineața, ei se întorc în adăpost și dorm. În timpul nopții, aricii sunt capabili să depășească aproximativ 3 kilometri. Ele sunt mai active atunci când este acoperită de zgomot pe stradă.
  2. În timpul zilei se înfășoară și dorm. Ei caută o varietate de adăposturi lângă tufișuri sau copaci. Liniați frunzele și iarba. Ele pot găsi și aleg pentru habitat permanent urmele unor rozătoare mari care și-au părăsit casa. Atunci când sunt implicați în auto-construcție, ei săpați nopți pe un diametru de 20 cm. Trageți mușchiul uscat și iarba ca o așternută.
  3. Aricii nu pot construi o casă în vară, așa că aleg o zonă relativ sigură și locuiesc acolo. Femelele ocupă o suprafață de aproximativ 4-10 hectare, bărbații au nevoie de un teritoriu mare, astfel că au nevoie de 7-12 hectare pentru ei înșiși. Generația adulților este în vrăjmășie pentru teritoriu, îi îndepărtează pe străini și chiar pe semeni. Acest lucru este valabil mai ales pentru bărbați.
  4. Acești indivizi au un sentiment bine dezvoltat de miros, auz, dar vederea lor este slabă, mai ales în timpul zilei. Când indivizii sunt treji în întuneric total, ei găsesc mâncare prin miros. Persoanele fizice înoată bine, de asemenea sari în mod normal. Unii oameni cred că aricii nu pot face acest lucru deloc. Înainte de a plasa orice obiect pe spini, ariciul îl linge înainte de salivare, apoi ridică-l și du-te în sus.
  5. Trebuie remarcat că aproximativ în mijlocul toamnei pământul începe să înghețe treptat. Într-o astfel de perioadă, principalele alimente sunt reduse semnificativ la persoanele în cauză. În acel moment, animalele încep să se pregătească activ pentru hibernare.
  6. Cel mai adesea, animalele în cauză pentru iarnă încearcă să construiască cuiburi destul de mari. Ardeii le pun sub rădăcinile copacilor, bombe vechi și grămezi de copaci căzuți. De îndată ce se produce o răceală severă, animalele se ascund în adăpost, închizându-le strâns intrarea.
  7. În casă în sine, aricii se aruncă într-o grămadă de frunze căzute. Se încurcă și se hibernează. Numai în cazuri rare, când iarna este foarte caldă și fără zăpadă, puteți găsi un arici confuz, care se rătăcește lângă gaură.
  8. Dacă cineva nu știe, persoanele în cauză își folosesc acul pentru a transporta diverse materiale de construcție pentru a-și aranja casele. Atunci ariciul hibernează.
  9. Interesant este faptul că în timpul hibernării în arici, ritmul cardiac scade la doar câteva bătăi pe minut. În același timp, tensiunea arterială scade semnificativ. Temperatura corpului la un moment dat este de numai 2 grade!
  10. În timpul perioadei de hibernare, animalul pierde o treime din masa sa. Organismul petrece treptat rezervele de grăsime acumulate. Este de remarcat faptul că astfel de indivizi sunt pur și simplu obligați să acumuleze aproximativ 0,5 kg în sezonul cald. țesut adipos. În caz contrar, în timpul hibernării, vor muri de foame.
  11. Interesant, după hibernare, animalele nu se grăbesc să iasă în stradă. Ei așteaptă momentul în care aerul se încălzește la cel puțin 14 grade. La trezire, persoanele în cauză sunt foarte foame. Prin urmare, în căutarea hranei, pot merge atât noaptea, cât și ziua.
  12. Este demn de remarcat că, odată cu apariția primăverii, apare deseori molotarea la astfel de animale. Același proces poate să apară și în toamnă. Este demn de remarcat faptul că moult procedează foarte încet. Într-un an, ariciul este înlocuit cu doar 1 ac din 3. În același timp, fiecare poate dura până la 1,5 ani pentru a crește.

reproducere

  1. Aproape imediat după hibernare, astfel de animale încep jocurile de împerechere. Ariciii se târăsc din gauri în vreme caldă, se mâncă și încep să caute o pereche. Este demn de remarcat faptul că bătăile destul de serioase se desfășoară între bărbați. Persoanele fizice se muște în mod constant unul pe celălalt, împing și folosesc ace spinoase. Ei suieră cu voce tare.
  2. Printre altele, în ciuda unor garoafe crude, animalele nu suferă prea mult. Adesea, bărbații mai slabi se retrag și fug. După terminarea luptelor, bărbatul începe să aibă grijă de femela. Se învârte în mod constant în jurul celui ales și urlă liniștit.
  3. Astfel de jocuri de obicei durează câteva ore. În cele din urmă, femelele presează puternic ace și pereche perechi. Apoi, sarcina durează aproximativ 2 luni. Înainte de naștere, femela este angajată în amenajarea unui cuib separat pentru descendenți. Fundul este acoperit cu frunze uscate și iarbă moale. De regulă, se naște aproximativ 6 pui.
  4. Este demn de remarcat că dacă cineva găsește o casă cu descendenți, femeia va transfera toți tinerii într-un alt loc mai sigur. Ariciii mici se naște complet neajutorați. După naștere, bebelușii au ace. Puii cresc rapid și cresc.

locuință

  1. Mulți cred că există mulți arici în țările europene. Cu toate acestea, numărul persoanelor fizice în fiecare an este redus. Astăzi, majoritatea populației este răspândită în partea de nord a Africii. Ei găsesc, de asemenea, reprezentanți ai familiei din Asia Mică, Europa de Vest și China de Nord-Est.
  2. Persoanele fizice pot trăi cu succes pe partea vestică a Siberiei, în Caucaz, în Kazahstan. Ei nu sunt indiferenți față de expansiunea din Noua Zeelandă. Unele persoane locuiesc în Alpii, urcând la o altitudine de până la 2 mii de metri deasupra nivelului mării. În locurile locale locuiesc lângă pini pitici.
  3. În ceea ce privește zona de distribuție, aricii se pot adapta la schimbări, prin urmare se găsesc aproape peste tot. Ei fac ocolirea zonelor umede. Îi place să trăiască lângă o persoană, adesea se întâlnesc în orașe mici și se îndrăgosesc pe drum.
  4. Persoanele din această familie caută pajiști, benzi mixte, evită pădurile dens de conifere. Situat pe margini, în pădure, lângă râuri. Există, de asemenea, multe persoane în zonele de parc și în alte zone cultivate. Trebuie să căutați reprezentanți în iarbă, lângă zonele de nisip, în parcuri. Ei își pot dota acasă lângă tufișuri, tragând caneluri mici. Locuiesc în apropierea rădăcinilor copacilor, câteodată ocupă noroiul abandonat de rozătoare. Când merg să-și caute mâncarea, nu se lasă departe de casă.

alimente

  1. Persoanele discutate sunt clasificate ca omnivore, nu sunt preocupate de alimente. Principala sursă de hrană în arici sunt diferitele insecte, viermi și sulițe. Astfel de indivizi iubesc să sărbătoare pe fructe și fructe de fructe de fructe de padure. Uneori se hrănesc cu cereale.
  2. Mai puțin frecvent, aceste animale mănâncă mușchi, ghindă și ciuperci. Cu o lipsă de hrană, aricii se hrănesc cu diverse deșeuri alimentare. Cel mai adesea îi găsesc în cabane. Aceste animale rareori vânează vertebrate. Ariciii pot ataca reptile amăbite sau amfibieni.
  3. Persoanele care trăiesc cea mai mare parte în partea de nord a planetei, se hrănesc, în principal, cu broaște, călugări și țâțe. Astfel de mamifere se pot hrăni adesea cu pui și ouă, cuiburile de păsări care se află pe pământ.
  4. În mod separat, merită menționat faptul că persoanele reprezentate sunt voroase. Într-o singură zi, ei pot consuma atât de multă hrană, a cărei masă va fi egală cu o treime din greutatea proprie. Este interesant că aricii atacă adesea gândaci și chiar viperi. Concluzia este că în aceste persoane organismul nu este susceptibil la otrăvuri periculoase.
  5. Numeroase studii au confirmat faptul că ariciul practic nu reacționează deloc la opiu, arsen și acid cianhidric. Ariciii pot ucide numai doze mari de astfel de substanțe. Cu toate acestea, ele nu reflectă cantitatea de otrăvire, care este de moarte pentru persoanele mari.

Ariciul merită o atenție deosebită. Sunt indivizi destul de interesați. În lumea modernă, astfel de indivizi sunt adesea imitați și făcuți animale de companie. În captivitate, aceștia pot trăi în condiții de siguranță timp de aproximativ 10 ani și în libertate pentru maximum 5 ani.

Video: arici comun (Erinaceus europaeus)

Загрузка...

Vizionați videoclipul: BizTravelRomania - Documentar - Russland (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...