White Stork - descriere, habitat, fapte interesante

Stork-urile sunt pe buzele tuturor, oamenii inventează în mod constant basme cu participarea acestei păsări. De asemenea, nu se face fără legende și, bineînțeles, explicațiile părinților în fața copilului pe tema "De unde provin copiii"? Unii atribuie aspectul copilului lumii că el a fost adus de o barză. Ei fac versuri și cântă melodii despre pasăre, o laudă. Ce este atât de neobișnuit este prezent în reprezentanții acestei rase, pe lângă aspectul elegant? Să înțelegem împreună.

descriere

Până în prezent, există mai mult de 12 specii de păsări din acest grup de rasă. Adesea există persoane albe, care se disting printr-o margine neagră pe aripa, precum și un cioc subțire și gheare lungi roșii. Pasărea este renumită pentru gâtul alungit și rafinat, aspectul său total vorbind de perfecțiune.

O caracteristică distinctivă a acestor indivizi din sebacee este considerată o plimbare mândră. Când păsările își îndoaie aripile, ele par întuneric. Nu există dimorfism sexual în ceea ce privește colorarea, indivizii de sex feminin și de sex masculin sunt identici.

În ceea ce privește masa, berzele cântăresc aproximativ 4-5 kg. cu o creștere de 130 cm. Sunt de acord, impresionante. Aripile lor ajung la 2 m. În mărime, cu excepția faptului că puteți identifica o femeie, este mai mică. Dar aceasta este o chestiune dubioasă, mulți se înșeală.

Descriind o astfel de pasăre frumoasă, este imposibil să nu atingeți ciclul existenței sale. Persoanele din familia aflată în discuție trăiesc timp de 20 de ani. Au existat cazuri în care barza trăia la 30 de ani. Când o pasăre există în captivitate, ratele cresc. Persoanele din Orientul Îndepărtat au trăit la 40-45 de ani. Păsările aparțin ficatului de lungă durată, în timp ce rudele lor, barza neagră pe apă, au trăit în vârstă de 18 ani, iar în captivitate - până la 30 de ani.

Ritmul vieții

Загрузка...

Aproape toată viața lui, această pasăre este în zbor. De regulă, tipul de zbor nu este accelerat și nervos, dar măsurat și în creștere. Datorită aripii sale, persoanele reprezentate nu fac prea mult efort. Dacă un individ găsește un loc potrivit pe cer, el va zbura și nici nu va arunca aripile. În fiecare zi, reprezentanții familiei zboară aproximativ 250 km.

Când barza este în drum, știe drumul atât de bine încât poate chiar să doarmă. Experții au făcut o astfel de concluzie, deoarece în timpul procesului de zbor pasărea are un puls și respirația devine adâncă. Cu toate acestea, auzul funcționează într-un ritm accelerat, astfel încât individul simte cât de repede și în cazul în care restul de semenii în pachet se întâmplă. Aproape vorbind, barza se culcă și la nivel fiziologic urmează alte păsări.

Când această familie planifică să meargă pe timp de iarnă, nu se adună o singură turmă de păsări, ci multe. Ei preferă să-și petreacă iarna în Africa, locuitorii din localitate numesc barbati de salcâm. Chestia e că se hrănesc cu aceste insecte.

În studiile lor, experții studiază sonerii atunci când observă acești indivizi. Ei folosesc sateliți, echipând corpurile de prieteni cu pene cu transmițătoare speciale. Semnalul este transmis către satelit, transmis oamenilor de știință, ei îl investighează. Datorită acestui fapt, specialiștii știu sigur ce stil de viață conduc reprezentanții familiei.

locuință

Загрузка...


Stork preferă să se stabilească în țările asiatice și europene. Dat fiind că teritoriile reprezentate sunt de o natură vastă, distribuția păsărilor se apropie treptat de est.

Când oamenii se pregătesc să petreacă iarna, o fac în India sau în Africa. În cazul în care iernile sunt relativ calde, berze rămâne, nu zboară oriunde. Acest lucru se aplică mai mult Europei și Africii.

Când păsările ajung în locul lor obișnuit pentru iarna, ei încearcă imediat să se adune în turme mari. Acestea includ mai mult de o mie de păsări, deci această caracteristică pare impresionantă.

Tinerii nu sunt întotdeauna trimisi să petreacă iarna împreună cu membrii de familie mai în vârstă. Ei pot rămâne, deoarece zborul planifică să fie lung. Storks migrează în timpul zilei, în zbor, în creștere, până la o înălțime decentă. Interesant, păsările încearcă să evite zonele care sunt deasupra mării.

Cladirea cuiburilor

Загрузка...

Profesioniștii care studiază comportamentul și totul legat de păsări, acordă o atenție deosebită modului în care construiesc cuiburi. Înainte de a proceda la manipulare, berzii vor urma oamenii de mult timp.

De aceea, în antichitate exista o credință care a fost transferată în prezent. Adică, dacă a apărut un cuib de pasăre, în curând va exista o reaprovizionare în familie și o îmbunătățire generală a stării familiei.

Au existat cazuri în care, după observații lungi ale oamenilor, berze s-au așezat direct pe acoperișul casei lor. Când o persoană găsește un cuib, nu este deloc supărat, crezând că în curând va deveni foarte fericit. Unii entuziaști special amenajați partea superioară a clădirii, astfel încât păsările să cuibărească acolo.

Alimente în natură

Prin trăsăturile lor naturale, aceste păsări se hrănesc atât cu vertebrate, cât și cu creaturi nevertebrate. Viperii, broaștele, peștii mici, șopârlele, viermii, bug-urile, lăcustele mănâncă.

Puii sunt hrăniți din cioc. Ia o masă în locurile mlaștină și joase. În plus, ele se hrănesc cu șobolani, șoareci, molare și alte păsări mici.

În majoritatea cazurilor, păsările reprezentate își desfășoară activitatea de vânătoare în apă puțin adâncă. Merită să știți că berzii nu-i plac să meargă în adâncuri. De asemenea, păsările pot mânca pe uscat. Păsările consumă tot felul de insecte și iarbă proaspăt tăiată.

În sălbăticie, acești indivizi se adună adesea în locuri unde oamenii ard iarbă. În astfel de locuri puteți observa o acumulare imensă de păsări diferite. Pe câmpurile arse, persoanele pot mânca o mulțime de larve de insecte.

Păsările în cauză au o caracteristică caracteristică, sunt capabili să rămână într-un singur loc pentru o lungă perioadă de timp, așteptând prada. De asemenea, barzăcii se hrănesc adesea cu rozătoarele mici. Păsările așteaptă, de asemenea, victima lângă gaură, apoi atacă.

Dacă păsările vânează în ape tulburi, acționează adesea la întâmplare, deoarece într-un astfel de mediu nu pot vedea nimic. Stork-urile scufundă ciocul în apă și îl închid din când în când. Ca urmare, ei întâlnesc niște creaturi vii.

Astfel de păsări sunt capabile să prindă hrana potențială chiar și în zbor. Storkurile capturează cu ușurință diverse insecte și chiar libelule. Avantajul fără îndoială al acestor păsări este acela că distrug insectele periculoase. Printre ei ar trebui să fie distinse weevil sfecla, beetle-kuzka și bug-bug.

În plus, berzele sunt de mare folos agricultorilor. Astfel de păsări vânează ursul. Este demn de remarcat faptul că un adult are nevoie de 0,7 kg. produse alimentare. Ceea ce este interesant, atunci când hrăniți stocuri tinere, cantitatea de alimente crește semnificativ. Este nevoie de întreaga zi ca păsările să caute mâncare.

Fapte interesante

Загрузка...

  1. Merită să știm că nu toți reprezentanții acestei specii aparțin unor păsări inofensive. În Africa, există o specie (marabou). Aceste berze sunt prădători, pe lângă faptul că se hrănesc cu carouri. Localnicii sunt obișnuiți cu astfel de păsări și nu le acordă atenție.
  2. Acești reprezentanți, care trăiesc în zonele rusești, zboară până la iarnă în zone calde. Adesea, cea de-a doua patrie este India și Africa.
  3. Este interesant să știm că astfel de păsări nu mănâncă doar broaște și insecte. Storks face o treabă excelentă cu șerpi veninoși. Putem spune că pentru ei este chiar un tratament.
  4. După iarnă, se întorc la cuiburile obișnuite. Storkurile din casa lor încep să restabilească ordinea. Trebuie remarcat faptul că păsările reprezentate sunt foarte legate de casele lor.
  5. Este foarte interesant să știm că a existat cel mai vechi cuib în care nu trăia o singură generație de berze. Păsările au stabilit acest loc de 380 de ani.
  6. Este de remarcat faptul că, în timpul construcției cuibului, acesta poate ajunge până la 1,5 m în diametru. În plus, greutatea sa este de până la un sfert de tonă. Barbatul rămâne cu femela care zboară mai întâi la cuibul său.
  7. În ceea ce privește reproducerea, după ouă, perechea începe să le scoată unul câte unul. Adesea bărbatul își petrece timpul în cuib în timpul zilei, iar femela opusă - pe timp de noapte.
  8. Dacă păsările s-au așezat în locuri aglomerate în apropierea caselor, a fost observat cazul în care cuibul a luat foc. În același timp, au fost arse construcții umane. Acest lucru se datorează faptului că berzii folosesc mai multe ramuri smoldering de la focuri pentru a construi un cuib.
  9. Bărcile sunt destul de crude pentru descendenții lor. Dacă puii sunt slabi sau bolnavi, părinții, fără nici o întrebare, îi vor arunca din cuib. Minorii învață să zboare la vârsta de două luni.
  10. În mod separat, merită menționat faptul că numai în Japonia există o lege reală care interzice vânătoarea de fulgi.
  11. În timpul zborului, aripile unei persoane adulte pot ajunge până la 2 m.
  12. În Italia, berzii au fost complet distruse în secolul al XVII-lea.
  13. În timpul zborurilor de iarnă, aceste persoane acoperă o distanță de aproximativ 10 mii km.
  14. Întotdeauna în timpul odihnei și al somnului, berze stau pe un picior. În același timp, pentru a schimba picioarele, nu se trezesc.
  15. Adesea, păsările în cauză sunt vânate și atacate de vulturi. Este demn de remarcat faptul că barza albă trăiește cel mai mult în Rusia.
  16. De asemenea, este interesant faptul că, atunci când se stabilesc barza albă, ei încearcă să se apropie mai mult de persoana respectivă, indivizii negri, dimpotrivă, evită oamenii.

Albul de berze sunt o specie foarte interesantă de pene. Ei au un caracter derutant. În mod specific, acești reprezentanți sunt iubitori de pace și, într-o anumită măsură, ajută oamenii din agricultură prin distrugerea diverselor insecte și dăunători.

Video: Statul alb (Ciconia ciconia)

Vizionați videoclipul: FUN FACTS ABOUT ALL MY EXOTIC PETS! Caring for a pregnant cat?! (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...