Kit Finale - descriere, habitat, stil de viață

O balenă fină este un mamifer aparținând ordinii cetaceelor. Acestea aparțin familiei balenelor de balene. Pene sunt animale foarte mari. Acestea sunt al doilea cel mai mare de pe planetă, al doilea doar la balena albastră. Reprezentanții speciei pot crește în lungime cu mai mult de 27,3 m. Greutatea lor poate fi de aproximativ 70 de tone sau mai mult.

apariție

Aceste mamifere uriașe cresc în medie până la 20 m. Greutatea acestora variază între 40-70 de tone, dimensiunile lor depind, de regulă, de habitate. Persoanele care locuiesc în emisfera sudică nu cresc de obicei mai mult de 20 de metri. Aceste balene care trăiesc în nord și în Arctica pot avea o dina mai mare de 25 m. Femelele sunt aproape indistinguizabile de femele prin aspectul lor. Adulții de ambele sexe vor avea aproape aceeași greutate și mărime. Uneori, corpul de femele este ceva mai lung.

Principala diferență dintre reprezentanții acestei specii de la alte balene este colorarea asimetrică a acestora. În zona maxilarului inferior, acestea au o culoare albă pe partea dreaptă. Și în stânga - mai întunecată. La aceste animale, baza cozii este îndreptată în sus. Aripile dorsale sunt curbate spre coadă. De obicei, lungimea sa este de aproximativ 50 cm. Capetele de fin au un cap plat. Este vorba de aproximativ 1/5 din lungimea corpului animalului. În timp ce mănâncă, aceste balene dilată gura. De la ombilic până la maxilarul inferior, au o mulțime de falduri. Datorită lor, gura se extinde. În plus, în procesul de a mânca alimente datorită lor, apa trece prin gură. Pentru a captura și a elimina prada mică, balena folosește mustața. La finale se compune din câteva sute de plăci.

Unde locuiește

Reprezentanții acestei specii se găsesc în toate oceanele planetei noastre. Locuiesc în largul mării din întreaga lume. În vara și primăvara, unele populații preferă să se mute în ape mai reci. În perioada de toamnă, populația se întoarce în apele calde, unde predomină climatul temperat sau tropical. Deoarece anotimpurile din emisferele terestre nu coincid, populațiile din latitudinile sudice și nordice trăiesc alternativ în jurul ecuatorului. Ei nu se intersectează unul cu celălalt. Unele grupuri de balene nu migrează. Pe tot parcursul anului, se află în aceeași zonă. În vara, persoanele care trăiesc în nordul Oceanului Pacific înoată la Marea Chukchi. Tot în acest moment se găsesc în Golful Alaska și în largul coastei din California. În timpul iernii, locuiesc în mările filipineze, galbene și japoneze.

În nordul Oceanului Atlantic, reprezentanții speciilor trăiesc lângă țărmurile Americii de Nord, precum și în jurul Islandei și Norvegiei. Mulți dintre ei în largul coastei Groenlandei. În timpul iernii, trăiesc peste tot, de la Golful Mexic până în Spania, precum și în jurul coastei sudice a Norvegiei.

Aceste populații care trăiesc în emisfera sudică migrează constant. Cel mai mare și cel mai vechi dintre aceștia în mod normal înoată la sud.

Habitat familial pentru finvalov - aceasta este o zonă de climă polară și temperată. Ocazional, acestea se găsesc în mările tropicale. Finwales trăiesc în apele de coastă, de regulă, în cazul în care adâncimea este de 200 m sau mai mult.

alimente

Baza de hrană finvalov constituie micilor locuitori ai oceanelor lumii. Acestea pot fi calmar, diverse pești și crustacee. Ei extrag alimentele din apă prin filtrare.

comportament

Загрузка...


Pene sunt considerate una dintre cele mai sociabile dintre toate balenele. Ei trăiesc în grupuri care reprezintă o familie de 7-10 persoane. În timpul migrației sau în apropierea zonei de hrană, se pot aduna în grupuri mai mari - aproximativ 250 de persoane. În primăvară și toamnă, preferă să migreze în ape mai reci. În toamnă, ei se reîntorc la habitatele lor obișnuite în cazul în care apare împerecherea. Finnații sunt cunoscuți pentru viteza lor. Printre mamiferele marine se numără printre cele mai rapide. Uneori ajung la viteze de până la 25 mph. Sub apă, ei pot sta 15 minute, scufundând 250 de metri adâncime.

Bărbații sunt capabili să facă sunete foarte scăzute. Astfel de frecvențe joase pot reproduce doar câteva animale pe întreaga planetă. Vocalizarea este principalul mod de comunicare pentru Finval. Acest lucru este tipic pentru alte specii de balene. Frecvența sunetelor este de 16-40 Hz. Omul nu le poate auzi.

reproducere

Cercetătorii sugerează că aceste animale sunt monogame, iar în timpul sezonului de reproducere găsesc un partener. Sa observat că în acest moment ei erau caracterizați prin curte. Barbatul începe să urmărească femeia, în timp ce publică diferite vocalizări cu frecvență joasă. Aceste sunete sunt similare cu cele produse de balena cu cocoș. Dar ele sunt mai complexe. Ca urmare a unui studiu, sa constatat că doar masculii din această specie pot emite sunete atât de scăzute. Sunetele cu frecvență joasă sunt utilizate de către finvalls pentru a le răspândi cât mai mult posibil în coloana de apă. Femela îi poate auzi, chiar dacă sunt foarte departe. Găsirea și ascultarea reciprocă pentru ei este foarte importantă, deoarece nu au anumite site-uri de împerechere. Pentru a găsi unii pe alții, au nevoie de o astfel de modalitate de a comunica de la distanță.

Împerecherea, precum și apariția descendenților în lume, se încadrează în ultima lună de toamnă și chiar la începutul iernii. În această perioadă, populațiile trăiesc în apă caldă. Sarcina poate dura 11 luni sau putin mai mult. Femelele produc puii la fiecare 2-3 ani. De regulă, se naște un vițel. Uneori există 2, dar în acest caz, descendenții sunt foarte slabi și adesea moare. Înainte de o nouă pereche, finala feminină se odihnește timp de șase luni. Dacă în perioada de reproducere nu a rămas însărcinată, ea se odihnește timp de aproximativ 6 luni.

Reprezentanții speciei ajung la maturitate sexuală la 4-8 ani. În același timp, masculii cresc până la 18,5 m în lungime, iar femelele - la aproape 20 m. Dar corpul lor atinge o lungime maximă de aproximativ 22-25 ani. La această vârstă are loc maturitatea fizică a indivizilor. Timp de aproximativ șase luni, femelele își hrănesc puiul cu laptele. Micul fintail nu poate suge laptele matern în mod obișnuit, așa că mama îl injectează în gură. În acest caz, își reduce mușchii circulari situați la marginea mamelonului. Alimentarea are loc pe parcursul zilei la fiecare 10-12 minute.

În medie, reprezentanții acestei specii locuiesc aproximativ 95 de ani. Dar unii indivizi pot trăi chiar și peste 100 de ani.

Vrăjmașii


Adulții nu au dușmani în natură. Dar în prima jumătate a secolului al XX-lea, aceste balene au fost vânate fără milă de oameni care au adus speciile aproape la dispariția absolută. În anii '50 au prins circa 10 mii de persoane anual. Persoanele tinere devin uneori victime ale prădătorilor mari. Sunt atacați de balenele ucigașe. Dar din moment ce finvala trăiește în mod obișnuit în grupuri, persoanele în vârstă le protejează.

Contribuția finalelor la ecosistem este că ei consumă plancton în cantități mari. Mulți paraziți trăiesc pe corpul lor. Acestea sunt diferite louss, viermi, precum și moluște.

Valoare economică

Oamenii au vânat aceste balene de secole. Au folosit toate părțile corpului lor, care erau hrană, combustibil și chiar materiale de construcție. Rolul economic negativ al umanității nu se joacă.

Gărzile de securitate

Distrugerea excesivă a finvalovului a dus la faptul că astăzi numărul lor a scăzut semnificativ. Acestea au fost distruse în mod deosebit în secolul al XX-lea, când au început să folosească tehnologii moderne de vânătoare de balene. Ca urmare, populația finvalov a fost prinsă aproape complet.

Aceste animale adesea se ciocnesc cu navele care sunt grav rănite. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în apele mediteraneene. Aici se află că astfel de cazuri sunt principala cauză a morții balenelor. Pe malurile estice ale Statelor Unite în perioada 2000-2004, au fost înregistrate cinci astfel de ciocniri care au condus la moartea animalelor. Uneori, balenele mor pe plase de pescuit.

Din 1976, este interzis pescuitul de pește în Oceanul Pacific de Nord, precum și în întreaga emisferă sudică. Această interdicție a fost adoptată de Comisia internațională pentru vânătoarea de balene. Scopul interdicției este de a restabili numărul de finvalov. În partea de nord a Atlanticului, vânătoarea a fost oprită abia în 1990. Este demn de remarcat faptul că pentru persoanele indigene care trăiesc în Groenlanda există excepții de la pescuitul acestor balene. În Islanda, au început să fie prinși din nou în 2006 pe scară industrială, iar în 2005 în Japonia în scopuri științifice.

Video: fină de balenă (Balaenoptera physalus)

Загрузка...

Vizionați videoclipul: FARMLANDS 2018 Official Documentary (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...