Chaffinch - descriere, habitat, fapte interesante

Chaffinch este o păsărică de cântece foarte atractivă. Acesta aparține familiei finch, care are multe specii de păsări. Locuiesc în Europa, în Asia. Ele pot fi găsite chiar și în nordul Africii.

Descrierea generală

Numele păsării le-a dat poporului. Deci este numit aproape peste tot. Femela este uneori numită finch. În unele zone, pasărea este numită și Yurok sau oală de fier.

Păsările adulte sunt de dimensiuni mici, ca toți pasagerii. Lungimea corpului unei pasari poate ajunge la un pic mai mult de 14 cm, iar greutatea pestilor este de 20 - 40 g.

  1. Au un cioc alungit și ascuțit.
  2. Coada cu o nișă pronunțată.
  3. Penajul lor este dens și destul de moale. Culoarea este luminată.
  4. La bărbați, capul și gâtul sunt albăstrui, cu o tentă gri. Fruntea lor este vopsită în negru. Pe spatele frunzelor este maroniu. În regiunea lombară, este galben-verde.
  5. Interesant, în timpul perioadei de împerechere, ciocul de sex masculin devine albăstrui, iar în alte luni este maro-roz în ele.
  6. Fly aripi la păsări sunt colorate maro. Partea inferioară a corpului este maro deschis.
  7. Femelele sunt gri-maronii de jos, iar deasupra sunt colorate maro. Cuplurile tinere nu au practic diferențe sexuale. Penajul se modifică numai odată cu vârsta.

Modul de viață

În primăvara, cuiburile zboară spre locurile de cuibărit din nord, la jumătatea lunii aprilie. În regiunile mai calde, care se află în partea centrală a Rusiei, sosesc cu o lună mai devreme. Acele păsări care cuibăresc la sud vin din iernare chiar mai devreme. Aici se găsesc în prima jumătate a lunii martie.

În toamnă, ei zboară pentru a petrece iarna în zone mai calde. Nu se întâmplă în același timp. Zborul durează de la începutul toamnei până la mijloc. Ei zboară departe, adunându-se în turme relativ numeroase. Numără până la câteva sute de păsări. În timpul zborului, turme de cuiburi se opresc uneori să se odihnească și să găsească alimente pentru ei înșiși. În acest moment, ele pot fi văzute în Caucazul de Nord.

Există multe subspecii de finchini. Ele diferă în funcție de dimensiune, culoare, lungime de cioc, precum și diferite caracteristici comportamentale.

Speranța de viață a acestor păsări este mică. Persoanele care trăiesc în sălbăticie pot trăi doar câțiva ani. Acest lucru se datorează faptului că în condiții moderne acestea sunt afectate de mulți factori adversi. În captivitate, sunt capabili să trăiască mult mai mult. Au existat cazuri în care cuișorii trăiau timp de 10-12 ani. Dar pentru asta trebuie să ai grijă de pasăre. Deși această specie se distinge prin nemulțumirea ei.

habitat

Această specie trăiește atât pe teritoriul Europei, cât și în regiunile de vest ale Asiei. Pe continentul african, ele trăiesc numai în regiunile nord-vestică. Acestea pot fi văzute în unele regiuni din Norvegia și Suedia. De asemenea, locuiesc în Insulele Britanice.

Multe dintre aceste păsări locuiesc aproape pe întreg teritoriul CSI. Unele păsări zboară spre iarnă în Marea Caspică. La acea vreme, ele pot fi văzute aici pe coasta de nord-est. Ei zboară, de asemenea, spre Islanda și chiar spre Insulele Feroe.

Reprezentanții acestei specii locuiesc în diferite localități. Pentru aceste păsări mici, este foarte important ca, acolo unde trăiesc, să fie prezente orice vegetație lemnoasă.

Foarte des trăiesc pe teritoriul zonelor de copaci domesticite. De exemplu, în grădini, dealuri, bulevarde și parcuri. Adesea, aceste păsări se văd pe marginile pădurilor. Ei trăiesc în păduri de foioase și de conifere. Ei preferă zonele de pădure insuficiente, precum și insulele, situate în mijlocul stepei.

Aceste păsări se numără printre cele mai numeroase dintre acele specii care locuiesc pe teritoriul Rusiei. Ele pot fi adesea văzute în parcurile orașelor. Ei adesea se află foarte aproape de o persoană.

alimente

Загрузка...

În dieta acestor păsări există în principal diverse insecte. Studiile au fost efectuate pentru a studia nutriția finch. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca hranesc nu numai insecte, ci si buruieni seminte, fructe, precum si fructe de padure.

Dar, în perioada aprilie-toamnă, alimentele pentru animale încă predomină în dieta lor. Cel mai adesea mănâncă gândaci mici, sunt foarte îndrăgostiți de șuvițe. Prin urmare, reprezentanții acestei specii de păsări aduc multă beneficii omului. La urma urmei, distrug foarte multe insecte dăunătoare care sunt dăunători ai agriculturii și silviculturii.

Dușmani în natură

Загрузка...

Reprezentanții speciei sunt destul de nemulțumiți de condițiile de viață ale păsărilor. Ei pot trăi într-o varietate de condiții și se disting prin rezistența lor. Dar numărul lor de astăzi este influențat de diverși factori. Acestea sunt condițiile climatice ale zonei în care trăiesc. În plus, în timpul perioadei de cuibărit, aceste păsări și cuiburile lor sunt adesea atacate de alte păsări și animale. Uneori un ciocănitoare atacă cuibul. Dar, mai des, alte păsări distrug cuiburi - jays, corb, tawny. Printre mamifere, dușmanii lor sunt ermine și veverițe.

Creșterea și cuibăritul

Din iernare, aceste păsări ajung în turme, care constau din reprezentanți de același sex. Bărbații sosesc mai devreme la locații de cuibărit. Când începe sezonul de reproducere, masculii emit strigăte speciale. Aceste sunete seamănă oarecum cu scârțâitul puilor. Ei alternează cu cântatul.

În timpul perioadei de împerechere, bărbații, de regulă, zboară de la un loc la altul, cântând adesea, precum și luptând constant între ei. Acest curent, care este caracteristic pentru multe alte specii de păsări, este complet absent în finches. Împerecherea are loc pe teren sau pe ramuri puternice.

Aceste păsări încep să construiască cuiburi la numai o lună după sosire. În multe zone în care condițiile climatice permit, aceste păsări pot depune ouă de mai multe ori pe sezon.

Cuibul este construit de către femela. Dar bărbatul joacă, de asemenea, un rol semnificativ în acest sens. La urma urmei, el îi găsește și aduce tot materialul. Aceste păsări construiesc cuibul lor din diferite ramuri subțiri, precum și rădăcini și tulpini de plante. Construit, se pare ca o minge a cărei vârf este tăiat. Finchii tind să-și mascheze cuibul, astfel încât să fie cât mai puțin vizibili pentru inamici. Într-adevăr, așa cum sa spus deja, păsările de pradă și mamiferele o atacă adesea. Pentru a face cât mai puțin vizibil pe copac, cuișoarele înconjoară suprafața exterioară cu mușchi și coajă.

Ouăle acestor păsări sunt de obicei colorate verzi, cu o nuanță albăstrui sau roșiatice. Ele sunt acoperite cu pete destul de mari de nuanță roz. Într-un ambreiaj există de obicei 4 până la 7 ouă. Numai femeia este angajată în incubare. Nestlings par destul de repede. Acest lucru apare, de obicei, după aproximativ 2 săptămâni.

Atât mama, cât și tatăl aduc alimente puiilor. Ei găsesc diferite nevertebrate pentru ei. Nestlings mânca omizi, păianjeni și larve de unele insecte. Îngrijirea puilor nu durează prea mult. Părinții își hrănesc puii timp de aproximativ două săptămâni. După aceea, ei încep să trăiască independent. Și femeia începe să se pregătească pentru următoarea operă. Pentru aceasta, construiește un nou cuib.

Statutul și populația

Загрузка...

Această specie este destul de numeroasă, dar este totuși influențată de mulți factori negativi. Mult rău pentru aceste păsări, precum și multe alte păsări. Realizează activitatea umană. Sunt distruse multe habitate de păsări obișnuite, are loc defrișarea. Acest lucru duce la faptul că păsările sosesc din motive de iernare și nu găsesc un loc pentru a construi un cuib. În plus, devine mai greu pentru ei să găsească alimente. Multe cuiburi sunt distruse din cauza activităților economice distructive ale oamenilor. Acestea sunt cel mai adesea demolate în timpul perioadei de construcție. În acest moment, ele nu sunt suficient de deghizate și vizibile pentru inamic.

Zonele care sunt potrivite pentru cuibăritul acestei păsări devin din ce în ce mai mici. Aceasta conduce la faptul că distribuția lor nu crește, ci scade. În unele zone, viziunea dispare pur și simplu.

Dar, în ciuda acestor dificultăți, numărul speciilor este foarte mare. Numai în Europa există aproximativ 100 de milioane de perechi de finchini. În plus, mulți dintre ei locuiesc și în Asia. Deși cuișoarele sunt o specie numeroasă, habitatele lor trebuie să fie protejate. La urma urmei, această pasăre mică aduce o mulțime de beneficii omului prin distrugerea dăunătorilor.

Video: Chaffinch (Fringilla coelebs)

Загрузка...

Vizionați videoclipul: How To Make A Bird Trap Easily That Work. DIY Simple Bird Trap (Noiembrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...