Karavaika (Plegadis falcinellus) - descriere, habitat

O karavaika este o pasăre interesantă, care, conform clasificării, este distribuită ordinului de stăpân și se referă la familia ibis. Ca majoritatea membrilor acestei familii, aceste păsări sunt glezne și au dimensiuni medii. În ciuda picioarelor lor destul de lungi, capacitatea lor de a alerga nu este specifică pentru ei. Pe cer, pâinile de gheață sunt, de asemenea, rareori ridicate, în special numai în cazurile în care există un pericol real.

În ceea ce privește habitatul, este destul de mare. Aceste păsări au fost găsite în Europa, Asia, Australia, America și Africa. Dragii nu locuiesc singuri. Ele pot forma colonii întregi de indivizi, totuși, ele sunt păstrate în principal în perechi.

Persoanele care trăiesc în centuri cu un climat temperat, precum și în nord, zboară spre alte zone pentru iernare. De exemplu, pâinile care trăiesc în Rusia pentru zborul de iarnă se îndreaptă către locuri mai calde, adică spre Asia și Africa. În primăvară, în jurul lunii martie, păsările zboară de obicei înapoi. Cuiburile de cuișoare sunt aranjate fie pe țărmurile diferitelor rezervoare sau în zonele mlaștinoase.

Aspectul karavaek

Peștele acestor păsări are, în majoritatea cazurilor, o culoare de culoare roșiatic-roșie sau de castan. Când se află sub soarele strălucitor, penele lor strălucesc și pot schimba culoarea oarecum, obținând un luciu verde sau bronz. Dacă te uiți la păsările adulte de la distanță, ele par aproape negre. Lungimea păsării poate fi de până la 60 centimetri, greutatea corporală este de 700 de grame. În lungimea aripilor este de aproape 100 de centimetri.

O trăsătură distinctă a acestor indivizi este considerată a fi un cioc neobișnuit sub forma unui arc, ușor orientat în jos. Lungimea sa poate ajunge la 12 centimetri. Dacă comparăm ganglionii cu barza, se poate observa că lungimea lor este ceva mai mică decât cea a rudelor, însă acest lucru nu împiedică ganglionii să se miște liniștit prin zona umedă.

specie

Familia ibis are astăzi 32 de specii de păsări. Aspectul tuturor acestor indivizi are caracteristici comune: picioare lungi, dimensiuni mici, precum și ciocul sub formă de arc. Vă puteți întâlni reprezentanți ai ibis poate fi absolut pe toate continentele, cu excepția Antarctica. Cea mai apropiată rudă a pâinii este ibisul sacru.

Stilul de viață și comportamentul

De regulă, pâinile pentru amenajarea unui cuib pick up zone cu paturi de stuf sau copaci lângă râuri și lacuri. Pelicani, lingurițe și heroni trăiesc adesea lângă ei. Aceste păsări pentru cuiburi aleg zone greu accesibile. O mare opțiune ar fi mici părți insulare din râuri, pajiști inundate cu apă, precum și lacuri îndepărtate.

Carawaykas sunt păsări foarte active care aproape nu stau niciodată în picioare. Aproape tot timpul merg în locuri unde inspectă fundul destul de mic și cu ajutorul ciocului lor lung și curbat. Periodic, aceste plimbări se pot opri pentru o vreme, apoi pâinile se așează pe un copac.

rație

Baza de hrană a acestor păsări este creaturile vii, care se găsesc în apă sau pe uscat, precum și diverse plante. Pe pământ, păsările, de regulă, întâlnesc larve, gândaci, fluturi, capriori și șuvițe. În ceea ce privește animalele acvatice, broaște, crustacee, mormoloci și diverse pești mici devin principala hrană pentru pâini. De asemenea, în dieta de păsări include alge. Interesant, femelele și bărbații au unele diferențe în gusturile lor. Masculii mănâncă mai mult melci, dar insecte ca femelele. De îndată ce va veni timpul pentru o activitate viguroasă de broaște și mormoloci - ele devin principala hrană pentru loaches. Când începe invazia lăcustelor, păsările trec la insecte, ceea ce este destul de logic și rațional.

reproducere

După ce porumbeii se întorc din țările calde, primul lucru pe care aceștia îl pornesc este să-și doteze locuința, să o restaureze după o lungă absență. În acest sens, pâinile sunt foarte atent montate, colectează ramuri, iarbă, părți de stuf și frunze. Ca rezultat, cuibul este destul de voluminos.

Diametrul cuibului poate ajunge la 50 de centimetri și poate avea o adâncime de până la 8 centimetri. În formă, este în mod tradițional rotund, foarte curat. În cele mai multe cazuri, păsările își așează cuiburile pe arbuști sau arbori, astfel încât puii viitori să fie complet siguri.

Femela plasează cel puțin trei ouă la un moment dat, maximum șase. Acestea au o nuanță albastră-verde foarte neobișnuită. Ouăle pentru incubație sunt, în cea mai mare parte, grija femeii, totuși, bărbații joacă, de asemenea, un rol activ în acest proces. Urcarea poate fi făcută la rândul său. Bărbații obțin, de asemenea, mâncare și o aduc femeii în cuib.

Maxim trei săptămâni mai târziu, puii se deschid în lumină. Din acest punct de vedere, sarcina principală pentru părinți este de a hrăni hrana pentru puii lor. Atâta timp cât copiii cresc, pot mânca până la 11 ori în timpul zilei. În timp, numărul de mese este redus treptat. Puii se hrănesc direct din ciocul părinților lor.

Nestlings de karavaek sunt acoperite cu negru în jos. Până când ajung la vârsta adultă, își schimbă culoarea și în jur de 4 ori, apoi încep să se acopere cu pene. La trei săptămâni de la incubație, puii încearcă deja să stea pe aripa. În acest moment, ei zboară încă extrem de prost, capabili să depășească doar distanțe scurte. La vârsta de 4 săptămâni, puii pot zbura deja în mod independent și, împreună cu părinții lor, pot obține alimente pentru ei înșiși. Deja la sfârșitul verii, puii se vor confrunta cu primul zbor serios de iarnă. În condiții naturale, viața medie a unui karavaek este de 20 de ani.

Video: Loaf (Plegadis falcinellus)

Vizionați videoclipul: Каравайка. (Septembrie 2019).