Delfinul bottlenos de la Marea Neagră - descriere, habitat, stil de viață

Delfinul cu sticlă de la Marea Neagră este un tip de delfin, numit și mare sau cu sticlă. Nasul lor arata intr-adevar ca o strangulare. Delfinii bottlenose de la Marea Neagră se găsesc nu numai în Marea Neagră, așa cum sugerează și numele. Împreună cu delfinii bottlenose indieni și australieni, reprezentanții acestor mamifere din Marea Neagră sunt considerați a fi unul dintre cele mai numeroase ordine de cetacee. Până în prezent, populația acestui animal este mai mult de 100 mii de indivizi. Marimea marelui delfin este în continuă scădere, ceea ce a dus la introducerea mamiferelor în Cartea Roșie a Rusiei. Ce mai interesante delfini mari, încearcă să-ți dai seama.

Aspectul delfinului de la Bottlenose din Marea Neagră

Загрузка...

Delfinul de la Marea Neagră este adesea numit unul mare, deoarece are într-adevăr o dimensiune impresionantă - este cel mai mare reprezentant dintre toți delfinii bottlenose. Lungimea corpului unui mamifer este de aproximativ trei metri, iar greutatea depășește adesea trei cenți. Bărbații, ca de obicei, sunt mai mari și mai masivi decât femelele. Capul delfinului bottlenoză are o formă înclinată, atingând o lungime de 55-60 cm. Așa-numitul "cioc" este destul de dezvoltat, clar separat de pad-ul fronto-grăsime. Ochii mici ai animalului sunt situați pe ambele părți ale capului, aproape într-o poziție diametrală unul față de celălalt. Delfinul bottlenose are dinți mici, dar destul de ascuțiți, care sunt necesari pentru susținere. Falla inferioară a mamiferelor este ușor avansată, iar marginea dintre fălci este marcată în mod clar. Acest lucru dă impresia că delfinul zâmbește.

Delfinii bottlenose din Marea Neagră sunt împărțiți în două tipuri în funcție de altă caracteristică - culoarea. În unele delfini, culoarea neagră din spate se transformă treptat în nuanțe luminoase pe burtă. Pentru alții, această tranziție este ascuțită, are o limită clară. Nu există glande sudoripare în delfini, iar stratul gras este folosit pentru izolarea termică. În procesul de termoreglare sunt implicate aripioare - sunt foarte sensibile la schimbările de temperatură. De aceea, când delfinii sunt aruncați pe țărm, în primul rând, aripile suferă, care se supraîncălzesc rapid. Atunci când transportăm delfini instruiți, experții știu că este foarte important să mențină aripioarele în umiditate și să se răcească.

Habitatul delfinului de la Marea Neagră

Așa cum am notat, numele nu înseamnă că un mare delfin poate fi găsit numai în Marea Neagră. În plus, mamiferele din această specie sunt comune în multe ape calde și temperate ale oceanului mondial. Sudul Groenlandei, Norvegia, Uruguay, Argentina, Africa de Sud, coasta de nord a Mării Indiene, Noua Zeelandă, Argentina și Japonia - aceasta nu este geografia completă a habitatului unui delfin mare.

Mananca delfinul de la botanica de la Marea Neagra

Delfinul mare trăiește în principal în zonele de coastă, deoarece locul principal de vânătoare pentru un mamifer este fundul unui rezervor. În unele cazuri, delfinii bottlenose pot vâna la adâncime, animalele se scufundă perfect, pot să coboare peste 100 de metri în interior. În plus, delfinii bottlenose își pot reține respirația timp de aproape 10 minute, care, la viteze mari, fac posibilă obținerea alimentelor în locuri foarte adânci. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, delfinii vânează în zona costieră. Dieta principală este compusă din tot felul de pești, moluște, caracatițe și chiar rechini. De regulă, delfinii preferă să vâneze în timpul zilei și o fac foarte bine. Mamele le place să vâneze în grupuri - delfinii înconjoară o școală de pește, își transmit informații reciproc cu ajutorul unui fluier. Oamenii de știință din cetologie (ketologia - știința care studiază gradul de raționalitate a cetaceelor, precum și a delfinilor) sugerează că utilizarea delfinului bottlenoză este capabilă să dezorienteze peștele. În unele cazuri, delfinii plângând piercing folosesc chiar și pentru a-și uimi pradă. Persoanele mari consumă 10-14 kg de pește pe zi. Dacă dintr-un anumit motiv peștele devine mic, delfinii se duc să vâneze pentru mâncare chiar și noaptea, dar această vânătoare este de obicei solitară. Se concentrează asupra soiurilor de pește nocturn.

Reproducerea delfinului de la Marea Neagră

Загрузка...


Maturitatea sexuală a delfinilor feminini ajunge la 5-6, în captivitate - la 7 ani. Perioada de căsătorie, de obicei, se încadrează în toamnă și primăvară. Bărbatul se ocupă activ de femeie timp de aproximativ două săptămâni, îndepărtându-se de rivalii săi și dând semne de atenție în orice mod posibil. Delfinii se rotesc, fluieră, înotă în jurul lor, își apasă capetele și își înghită aripioarele. Fuziunea sexuală - pe termen scurt, apare de câteva ori în mișcare. După debutul sarcinii, femela devine mai puțin activă, evită alte delfini. Sarcina delfinilor durează un an. Livrarea durează aproximativ o oră în medie. După nașterea fătului, cordonul ombilical se desprinde ușor, femelele, împreună cu vițelul și ceilalți membri ai pachetului, se ridică la suprafață, astfel încât bebelușul să respire mai întâi aerul. În primele șase luni, mama își hrănește copilul numai cu laptele matern. După șase luni, tânărul delfin începe să guste alimente "adulte", totuși, se va alimenta laptelui matern timp de încă un an. Pentru prima dată după naștere, delfinii tineri se țin de mama lor, dar după câteva luni navighează destul de departe, întorcându-se doar pentru mâncare.

Informații interesante despre delfinii de la Marea Neagră

Загрузка...

Delfinii mari atrag mereu atenția umană, deoarece aceste animale au abilități cognitive uimitoare. În plus, delfinii din natură nu manifestă agresiune față de oameni, sunt foarte prietenoși și pașnici. Au fost înregistrate multe cazuri când delfinii au salvat un bărbat de rechini, l-au înconjurat cu o turmă și s-au apărat, în timp ce omul de înec nu a fost salvat. Ce altceva este interesant dolphin bottlenose?

  1. Surprinzător, delfinii au propria lor limbă, nu doar semne, ci și sunete, silabe, cuvinte, fraze și chiar dialecte. Fiecare animal are propriul nume, care este utilizat în mod activ de congeneri în pachet.
  2. Delfinii pot imita omul, imitând mișcările sale. De aceea, delfinii bottlenose sunt relativ ușor de antrenat.
  3. Delfinii înțeleg gesturile, își amintesc simbolurile care caracterizează părți ale corpului, animalul rezumă ușor, are o idee de concepte abstracte.
  4. Aceste animale uimitor de inteligente sunt capabile să se recunoască în oglindă, ceea ce indică prezența conștiinței de sine și acceptarea propriei lor individualități.
  5. Viziunea bottlenose este subdezvoltată, însă auzul animalului este unic. El distinge valuri de o gamă largă de frecvențe, auzul ajută la vânătoare, scape din pericol, găsiți un partener etc.
  6. În general, delfinii sunt animale foarte sociale, au abilități intelectuale foarte dezvoltate. Creierul de delfini bottlenose este mai mare decât cel al unui om și are, de asemenea, un număr mult mai mare de convoluții. Delfinii sunt considerați animalele cele mai inteligente de pe pământ (fără a număra oamenii).

Delfinul cu sticlă de la Marea Neagră este un mamifer care vă permite să deschideți ușa în lumea fascinantă a delfinilor și să admirați inteligența și ingeniozitatea acestui animal mare și amabil.

Vizionați videoclipul: Delfinii se joaca si vaneaza in Marea Neagra aproape de mal (Octombrie 2019).

Загрузка...

Categorii Populare

Загрузка...