Little Gull - descriere, habitat, fapte interesante

Malul pescăruș este cel mai mic membru al familiei pescărușilor. În ceea ce privește culoarea, un pescăruș seamănă cu un râs cu capul negru sau cu un pescăruș cu cap negru, deși mult mai mic decât acesta. Pasărea este foarte grațioasă și elegantă, cu trăsături frumoase de pene, indiferent de vârstă. Cel mai adesea, pescărușul acestui subspecii poate fi găsit peste lacuri și iazuri de mică adâncime, zboară cu ușurință peste apă și captează insecte într-un mod special. Ce mai remarcabil pescăruș, vom înțelege.

Aspectul unui pescar pescar

Lungimea corpului unui pescăruș mic, de obicei, nu depășește 30 cm, anvergura aripilor este de 60-70 cm, iar greutatea este de numai 100 de grame. Zborul unui pescăruș este diferit de alte păsări - zboară peste apă, așa cum a fost și nu zboară drept înainte. Această caracteristică îl face pe pescărușul să arate mai mult ca o mlaștină decât un pescăruș reprezentativ. O mica pasare intr-o rochie de mireasa are o culoare caracteristica neagra a capului, sub forma unei palarii ciudate. Ochii negri se împletesc complet cu culoarea neagră a penei pe cap, de aceea sunt aproape imperceptibili. Sânii, părțile laterale, partea inferioară a gâtului și coapsa sunt albe, uneori cu o tentă roz la peritoneu. Aripile sunt gri. Proiectul de lege este foarte subțire și negru, cu patch-uri roșii. Picioarele sunt de asemenea vopsite în roșu, aproape într-o culoare de zmeură. Păsările tinere sunt foarte diferite de persoanele mature - nu au culorile caracteristice negre și contrastante în penaj, dar există o mulțime de nuanțe gri și numeroase pete.

Habitat de pescăruș

Locul de reședință al unui pescăruș este împrăștiat pe tot cuprinsul Eurasiei, păsările sunt predispuse la zboruri frecvente, călătoresc în căutarea unor noi terenuri cu hrană bogată. De obicei, pe teritoriul statelor post-sovietice se găsește un pescăruș. Pescarii mici formează colonii temporare, pe care oamenii de știință i-au împărțit în trei teritorii condiționate. Cea mai mică populație acoperă partea europeană a Rusiei, a statelor baltice, a Suediei, a Finlandei, a părții de est a Bielorusiei și a părții de nord a Ucrainei. Cea de-a doua mare parte a așezărilor pescărești a fost înregistrată în Norvegia. Păsări din această specie au fost observate în Țările de Jos, Marea Britanie, Danemarca, România și teritoriile adiacente. Cele mai numeroase colonii de pescăruși, care sunt considerate centrale, se află în Siberia de Vest și în Kazahstanul de Nord. Dificultatea de a urmări coloniile este că păsările frecvent umblă și se află în mișcare. În latitudinile nordice, un pescăruș este trimis pentru iarnă deja la sfârșitul lunii iulie și se întoarce la locurile de cuibărit în aprilie. Un pescăruș se stabilește acolo unde există apă, cel puțin în cantități mici. Aceasta oferă pasărea cu alimente. Iazuri mici, lacuri, lunci inundabile de râuri, ape de mică adâncime de natură diferită - acesta este scopul pe care pescarul îl are pentru confort.

Hrănirea unui pescăruș mic

Principala dietă a unui pescăruș este insectele și nevertebratele. Acestea pot fi libelule, gândaci, lăcuste, țânțari etc. Un pescăruș preferă să prindă insecte în mișcare - aceasta este principala sa metodă de obținere a alimentelor, ca cea a unei înghițite. În plus, pescărușul nu este avers să mănânce pești mici, moluște, diverși reprezentanți ai crustaceelor. În căutarea mâncării, un pescăruș mic zboară puțin peste apă și pe banda de coastă, uneori vânând pe țărm pe o vegetație joasă. În căutarea crustaceelor, pasărea poate să coboare pe mal și să meargă în apă puțin adâncă. Pescarii din această specie se mențin perfect pe apă, dar nu se scufundă în apă.

Particularitățile reproducerii și cuiburilor de pescăruș


Maturitatea sexuală a unui pescăruș mic începe în al treilea an de viață. Păsările cuibăresc în colonii, incluzând nu numai pescăruțele mici, dar și cele cu cap negru, precum și porumbeii obișnuiți și albi. Coloniile, în medie, nu sunt foarte mari - aproximativ 10-40 perechi de păsări. O pescăptare mică este monogamă - formează o pereche pentru viață. Jocurile de împerechere ale pescarilor tineri sunt foarte interesante - vânturile masculine în jurul femeilor în aer, alternând zboruri rapide cu intervale scurte de fluturare. Pe pământ, comportamentul de împerechere nu este la fel de pronunțat ca și în alte păsări. În aer, bărbatul face adesea sunete caracteristice care îi cheamă pe femeie să formeze o pereche. Un pescăruș mic încearcă să construiască cuiburi în zonele umede din zona de coastă. De cele mai multe ori acestea sunt păduri de apă în care un adăpost este construit din stuf și alte plante apropiate de apă. Rareori un pescăruș poate alege o mică depresiune pentru cuibăritul pe un țărm stâncos.

În stabilirea unui pescăruș mic, de obicei 2-3 ouă care au o nuanță de măsline palidă a cochiliei cu stropi negri și gri. Perioada de incubație este relativ scurtă - aproximativ trei săptămâni. Nu numai femela incubează ouăle - de asemenea, bărbatul participă la ea, înlocuiește tânără mama atunci când ea merge pentru a hrăni. Bărbatul participă în mod activ la viața copiilor și după ce trage puii, îi hrănește pe cei mici, îi ajută să stea pe aripa, îi învață să se ascundă de pradă. După trei zile de la lansarea puilor, vor putea să părăsească cuibul, iar într-o lună vor învăța să zboare.

Pescarusul are un strigăt foarte caracteristic care vă permite să identificați cu exactitate pasărea printre ceilalți membri ai familiei. Vocea de apel a unui pescăruș este privită ca un "k'ek-k'ek-k'ek". Ponderea unui pescăruș mic în compoziția altor pescăruși este de aproximativ 8-10%. Datorită faptului că pescărușii mici umblă adesea, se întorc rareori la aceleași localități de cuibărit, este destul de dificil să explorăm păsările, în special căile lor de migrație. Oamenii de știință presupun că numărul total de pescăruși este de aproximativ 10 mii de perechi de indivizi. Acestea includ toți pescărușii sedentari, nomazi și migratoare din această specie.

Ornitologii moderni au remarcat scăderea omniprezentă a populației pescărești mici. Acest lucru contribuie la un mediu rău, drenarea omniprezentă a rezervoarelor, braconaj. Astăzi, un pescăruș nu este o specie pe cale de dispariție, dar este parțial înscris în cărțile roșii din unele regiuni ale Rusiei. Pentru a nu pierde un pescăruș mic, ca aspect unic, trebuie să atașați maximum de măsuri de protecție.

Vizionați videoclipul: This Adorable Sea Slug is a Sneaky Little Thief. Deep Look (Septembrie 2019).